Helem Nejse najavljuje kontroverznu epizodu: Krajem maja stiže "Švrakino selo"

1
Radiosarajevo.ba
Helem Nejse najavljuje kontroverznu epizodu: Krajem maja stiže "Švrakino selo"
FOTO: Facebook / Nova epizoda na programu 23. maja

Epizoda “Paradžoks” animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada bit će prikazana u nedjelju, 23. maja u 22 sata na BBBB Youtube kanalu.

U epizodi “Paradžoks” Bruca, Braca, Bruda i Brada završe u scenariju iz noćne more, Švrakino selo guta ratni vihor nakon posjete poznatog jugoslavenskog muzičara sa holandskom adresom.

Momci iz benda Helem Nejse smatraju da bi ovu epizodu dosta gledatelja moglo poimati kao najkontroverzniju dosad jer je scenaristički tim ušao u zonu kritike ratnih dešavanja, inertnosti međunarodne zajednice i kriminala poput krađe humanitarne pomoći.

“Tematizirali smo ratnohuškačke, zločinačke i rasističke mitomanije koje su obilježile noviju historiju Zapadnog Balkana. Naš zadatak je da rat predstavimo onakvim kakvim ga možda zamišlja naša generacija koja ga nije sasvim ni doživjela. To uključuje predstavljanje ne samo rata, nego i postkonfliktne paranoje, trauma zbog mogućnosti da se rat opet dogodi, a koja nam konstantno visi nad glavama”, najavljuju Helem Nejse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije