Helem nejse najavili turneju citatom kultnog filma Kum

Radiosarajevo.ba
Helem nejse najavili turneju citatom kultnog filma Kum
0 / Izudin Bajrović

Nakon što su prije nekoliko dana objavili drugi studijski album “Pola čovjek pola jedan”, sarajevska grupa Helem nejse kreće na promotivnu koncertnu turneju u aprilu mjesecu. Turneju su najavili reproduciranjem scene iz kultnog filma Kum, a kuma u u ovom videu je odlično odglumio poznati bh. glumac Izudin Bajrović.

Naoružani dobrom energijom i osvježeni novim repertoarom, kreću u pohod na Mostar, Tuzlu, Bihać, Brčko i Zagreb. Ovim koncertima zvanično započinje turneja #polačovjekpolajedantour.

Konačno smo dočekali trenutak kada možemo reći da će repertoar našeg koncerta biti presjek naše cijele karijere, a zapravo imamo samo dva albuma. Sada već možemo izaći i na bis. Jedva čekamo ponovni susret s Mostarom, Tuzlom i Bihaćem, kao i premijerne nastupe u Brčkom i Zagrebu. Biće ovo jedna potpuna cašpija i niko ne bi trebao ostati ravne duše. Vidimo se ljudi, ponesite steznike, zavežite znojnike - izjavili su momci iz benda.


Prvi predstavljeni datumi turneje su:
12.04. Mostar, OKC Abrašević
13.04. Tuzla, Club Palma
19.04. Bihać, Club Piramida
26.04. Brčko, La Bottega
27.04. Zagreb, KSET Klub

Helem nejse je umjetnički kolektiv iz Sarajeva koji u opusu svog djelovanja ima vrlo popularnu radijsku emisiju, uvijek rasprodanu teatarsku predstavu i muziku koja zaokružuje kompletan spektar njihovog rada.
Novi album se može besplatno poslušati na youtubeu, a kupiti putem ostalih muzičkih streaming servisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije