Majka nije imala snage da priča: 8 godina bez Dolores Lambaše

0
Radiosarajevo.ba
Majka nije imala snage da priča: 8 godina bez Dolores Lambaše
Foto:screenshot / Dolores Lambaša

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je 23. oktobra 2013. godine od povreda zadobijenih teške saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda.

Njen stariji kolega Stojan Matavulj bio je za volanom tog kobnog dana. Dolores je u trenutku smrti imala samo 32 godine, a u svom poslednjem intervjuu rekla je kako joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

Glumičina majka Alma Petrović, prošle godine, uoči tužne godišnjice smrti nije imala snage da priča o njoj.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

"Ništa meni lakše nije", kratko je rekla, a prije nekoliko godina istakla je da joj vremenom sve teže i teže.

"Na groblje idem često, šta ću... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vrijedi kad mog djeteta nema. Svaki 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dijete, živjela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam", dodala je ranije glumičina majka Alma.

Dolores je rođena u Šibeniku 1981. godine, gdje je završila gimnaziju i muzičku školu.

Pohađala je solo pjevanje, gitaru te historiju muzike i dirigovanja.

Glumila je u nekoliko filmova, a proslavila se i ulogama u serijama i sapunicama, poput "Odmori se, zaslužio se", "Zauvijek susjedi", "Najbolje godine"...

Poslednje glumačko ostvarenje napravila je u seriji "Ruža vjetrova". Na snimanju serije zbližila se s kolegom Stojanom Matavuljem (59).

Upravo on je bio za volanom tog kobnog dana kada je Dolores poginula, zbog toga je Matavulj osam mjeseci proveo u zatvoru, piše Kurir.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije