Glumac Rick Moranis nakon smrti supruge napustio Hollywood

Radiosarajevo.ba
Glumac Rick Moranis nakon smrti supruge napustio Hollywood
Twitter / Rick Moranis
Rick Moranis bio je zvijezda svih onih otkačenih filmova koje smo voljeli kao mališani: "Istjerivači duhova" (1984), "Mala prodavnica užasa" (1986), "Draga, smanjio sam djecu" (1989).

Moranis je 1997. godine napustio Hollywood kao jedna od njegovih najvećih zvijezda i nikad nije požalio. A toj odluci prethodila je velika porodična tragedija. 

Njegovo srce je 1986. godine osvojila Ann Belski, dizajnerica kostima. Par se ubrzo vjenčao i dobio dvoje djece. Međutim, u vrijeme kada je Rickova karijera bila na vrhuncu, kad su filmovi u kojima je igrao osvajali stotine miliona dolara, Ann je oboljela od raka dojke.

Umrla je 1997. godine, nakon duge bitke protiv ove opake bolesti. Imala je samo 35 godina. Rick je morao bitie jak zbog djece, koja su tad još bila u vrtiću. Zbog njih je i odlučno, bez premišljanja napustio Hollywood, kako bi se u potpunosti posvetio ulozi samohranog oca.

"Kada bi se moja djeca vratila kući iz vrtića, dočekala bi ih svjetla, muzika i divni mirisi iz kuhinje. Topao dom je ono što sam želio da im pružim. Ne žalim apsolutno ni za čim. Moj život je divan", objasnio je u jednom intervjuu.

Neki su mislili da je prenaglio, neki su mislili da je poludio, ali on smatra da nije uradio ništa neobično. I kaže da se nikad nije pokajao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije