Gibonni održao koncert u Banjoj Luci: Spektakl i noć za pamćenje

3
Radiosarajevo.ba
Gibonni održao koncert u Banjoj Luci: Spektakl i noć za pamćenje
Foto: Vedran Ševčuk / Gibonni

Nakon tačno četiri godine od njegovog posljednjeg nastupa u Banjoj Luci, jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni održao je sinoć nezaboravan koncert na tvrđavi Kastel.

Splitski muzičar je oduševio publiku koja je sa nestrpljenjem čekala ovaj koncert i sa njim pjevala u glas njegove najveće hitove. Svi fanovi i ljubitelji ove velike muzičke zvijezde jedva su dočekali izlazak na binu, kako bi čuli sve one hitove čiji taktovi i tekstovi čuvaju brojne uspomene.

Na binu je nešto malo poslije 21h, u pratnji vrhunskih muzičara predvođenih maestralnim Nikšom Bratošem, izašao miljenik svih generacija, kojeg je publika dočekala gromoglasnim aplauzom. 

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Gibonni je pozdravio banjalučku publiku na sebi svojstven način te je na samom startu poručio da se svi ostave telefona, jer telefoni nikada neće imati piksela i gigabajta koliko duša ima. 

Gibonni u Banjoj Luci - undefined

Foto: Vedran Ševčuk: Gibonni u Banjoj Luci

Od svakog svog koncerta Gibonni napravi spektakl, tako je bilo i ovaj put. Uz posebnu energiju, emocije i bliskost sa publikom, po kojoj je ovaj pjevač poznat, nekoliko puta je silazio u publiku sa kojom se prisjetio svakog svog dosadašnjeg nastupa u Banjoj Luci.

 Tokom koncerta redali su se njegovi najveći hitovi poput 'Posoljeni zrak i razlivena tinta'; 'Tempera'; 'Libar'; 'Žeđam'; 'Ovo mi je škola'; 'Mirakul' i brojni drugi.

Jedno je sigurno, Gibonni je sinoć bez rezerve dao dušu banjalučkoj publici, koja mu je uzvratila istom mjerom, a svojom spontanošću još jednom je pokazao koliko je zapravo kao umjetnik velik u svojoj jednostavnosti. 

Banja Luka i Gibonni sinoć su bile dvije duše, koje su se tokom dvosatnog koncerta savršeno međusobno nadopunjavale, a svi prisutni su nakon koncerta otišli pod utiscima, prepuni emocija koje je kroz svoju muziku ovaj veliki umjetnik zauvijek utkao u njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije