Frenkie otkrio ime albuma i datum izlaska

1
Radiosarajevo.ba
Frenkie otkrio ime albuma i datum izlaska
Foto: V.A.Z. / Frenkie u studiju Radio Sarajevo

Nakon što je prošle sedmice objaivio prvi video spot Inshallah, Frenkie je danas otkrio ime, vizualni identitet i datum izlaska novog albma.

Album nosi ime Dunya a dostupan za slušaoce će biti prvog juna.

Naslovnicu albuma je osmislia Azra Selimović, a ona oslikava Frenkijevu prošlost i šta je sve uticalo na njegov razvoj kako bi postao muzičar koji je danas.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Na albumu se nalazi dvanaest pjesama, a producenti su Tihomir Radić iz Helem nejse ekipe, Marko Gaćina iz zagrebačkog benda Brain Holidays, te slovenski dvojac Roots in session.

"Album je drugačiji od svega što sam radio do sada. Reggea ima dodirnih tačaka sa hip hop muzikom, ali opet je drugačiji. Vjerujem da će mnogima na prvo slušanje biti čudno i novo, ali ukoliko albumu date šansu i poslušate bez predrasuda vjerujem da će vam se svidjeti.

Dunya je totalna suprotnost od svega što danas je popularno na domaćoj sceni i iskače iz trenutnih okvira, ali obećavam da smo napravili jako kvalitetan album", poručio je Frenkie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije