Film Sarajlije sa slovenačkom adresom otvara dječiji program Pula film festivala

0
Radiosarajevo.ba
Film Sarajlije sa slovenačkom adresom otvara dječiji program Pula film festivala
Foto: Oficijelni vizual / Film Kapa

Studio dim i PomPom Film objavili su trailer igranog filma za djecu KAPA redatelja Sarajlije Slobodana Maksimovića koji će u ponedjeljak otvoriti Pulicu, dječiji program Pula film festivala.

Riječ je o prvom slovenskom božićnom filmu za djecu. Film je sihkroniziran na hrvatski jezik, a u bh. kina dolazi u novembru 2022.

Producentica Marina Andree Škop tom prilikom je izjavila: "Presretna sam što će KAPA otvoriti ovogodišnju Pulicu. Riječ je o filmu u kojeg je uloženo puno ljubavi i na kojem sam radila od njegovih samih početaka zajedno sa svojom prerano preminulom kolegicom producenticom Darijom Kulenović Gudan.  Nažalost Darija nije dočekala njegovu premijeru."

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Marina kaže kako su KAPU posvetili Dariji kas simbol uspješne desetgodišnje suradnje sa slovenskom producenticom Idom Weiss. Napominjemo da su Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan obje rođene Sarajke. 

Snima se fantasy film za djecu „Moj dida je pao s Marsa“ u koprodukciji sa BiH

Snima se fantasy film za djecu „Moj dida je pao s Marsa“ u koprodukciji sa BiH

"S Idom smo koproducirale pet dugometražnih filmova, a osim poslovne suradnje veže nas veliko prijateljstvo. Kapa nam je zbog toga jako bitna jer baš govori o jednom velikom prijateljstvu."

Pulica i Kapa kreću dakle u ponedjeljak, 18. jula, u 10 sati u Istarskom narodnom kazalištu, a ulaz na projekciju filma bit će besplatan.

Nakon gledanja filma bit će organiziran kratki razgovor s mladim glumcima u kojem će u prvom planu biti Gaj Črnič (Erik) i Kaja Podreberšek (Lučka).

Od dječje publike želimo čuti što više pitanja na koja će njihovi vršnjaci najlakše odgovoriti. Film Kapa bit će također prikazan i večer prije u 19:15 u Kinu Valli.

Kapa je posebno za publiku u regiji sinhronizirana na hrvatski jezik, što je bio poseban doživljaj, pogotovo za mlade glumce koji su posudili glasove. Film je namijenjen djeci starijoj od šest godina, ali vjerujemo da će ga rado pogledati i mlađi. Ključno je da se film prikazuje na materinjem jeziku publike, kako bi i najmlađi mogli pratiti priču.

U sklopu stručnog edukativnog programa Pulskog filmskog festivala Pula Academy, koproducenti filma Kapa održat će masterclass.

U ponedjeljak, 18.7. u 10:30 će o temi - Kako koproducirati dječji film - studija slučaja „Kapa“ razgovarati producentica filma KAPA Ida Weiss (Senca Studio - Slovenija) i koproducenti Adolf El Assal (Wady Films - Luxembourg), Vanda Raymanova (objectif - Slovačka) te Marina Andree Škop (PomPom Film - Hrvatska).

Moj dida je pao s Marsa - otvorio festival dječijeg filma u Norveškoj

Moj dida je pao s Marsa - otvorio festival dječijeg filma u Norveškoj

Kapa je nastala u produkciji slovenskog Senca Studija u koprodukciji s hrvatskim Studijom dim i PomPom Filmom te Wady Filmsom iz Luksemburga i objectifom iz Slovačke.

Financijski su ga podržali Slovenski filmski centar, Filmski fond Luksemburg, Slovački audiovizualni fond, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Eurimages, program MEDIA Kreativna Europa, HRT, Filmski studio Viba Film i Re-Act, a koproducirale su ga također Radiotelevizija Slovenije i RTVS Slovačka radiotelevizija.

Pogledajte trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije