Film 'Olimpijada u Sarajevu' će biti prikazan na festivalu sportskog filma u Sloveniji: Poznato kada

0
FENA
Film 'Olimpijada u Sarajevu' će biti prikazan na festivalu sportskog filma u Sloveniji: Poznato kada
FENA / Muhamed Bikić

Rogaška Slatina će biti domaćin međunarodnog festivala sportskog filma koji će za nekoliko dana okupiti raznovrstan repertoar sportskih filmova iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji festival sportskog filma najavljuju i filmovi o sportu i olimpizmu, koji se prikazuju i na Planet TV 2. Filmove se već prikazuju ovaj mjesec svaki radni dan u 21 sat, a najgledaniji će ući na prestižni festival sportskog filma u novembru na čuveni Međunarodni festival u Milanu.

Među učesnicima je i bosanskohercegovački dokumentarni film Olimpijada u Sarajevu, autora Muhameda Bikića, u produkciji Federalne televizije, koji je u februaru na 40. godišnjicu sarajevske olimpijade premijerno prikazan i tom prilikom je izazvao veliko interesovanje širom prostora bivše Jugoslavije.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Evo na kojim graničnim prijelazima su najveće gužve

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Evo na kojim graničnim prijelazima su najveće gužve

"Posebno nam je zadovoljstvo što smo učesnici i ovog posebnog TV takmičenja u organizaciji ISFF-a i TV kuće Planet TV u sklopu 3. međunarodnog festivala sportskog filma u Rogaškoj Slatini od 19. do 22. juna 2024. godine Imamo priliku da Olimpijadu u Sarajevu predstavimo TV gledateljima u Sloveniji, koji će potom glasati za najbolji sportski film u određenoj kategoriji. Olimpijada u Sarajevu će biti prikazan u utorak 28. maja u 21 sat na Planet TV 2" kaže autor filma Muhamed Bikić.

Pored Slovenije, dokumentarni film Olimpijada u Sarajevu bit će i učesnik festivala na Zlatiboru od 24. do 27. augusta i u Budvi od 26. do 29. septembra 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije