Feminem i Alejuandro Buendija objavili spot pobjedničke pjesme 70. Zagrebačkog festivala

0
Radiosarajevo.ba
Feminem i Alejuandro Buendija objavili spot pobjedničke pjesme 70. Zagrebačkog festivala
FOTO: Promo / Feminem

Sjećate se naravno grupe Feminem, koja je 2005. godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu?

Tada su sa pjesmom Call me (Zovi) nastupile u Kijevu u Ukrajini, s kojom nisu imale veliki uspjeh na ovom takmičenju, ali su 17. marta odnijele pobjedu na jubilarnom 70. Zagrebačkom festivalu, najstarijem muzičkom festivalu u Hrvatskoj. 

Pobjednička pjesma sada je dobila i pripadajući spot u režiji Sandre Mihaljević. Vizuelne efekte za spot je radio Aleksandar Rapaić.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Spot je karikatura današnjeg društva u kojem se apsolutno i same pronalazimo. Na šaljiv način, kao i pjesma, prikazuje mane društvenih mreža. Dragog Sašu upoznale smo na dan snimanja spota, što samo govori kako nam je trebalo malo vremena da se ufuramo u uloge svi skupa, a to funkcionira tako lako samo kad su ljudi jednostavni i istog cilja", poručuju feminemke.

Pamela Ramljak, Neda Parmać, Nika Antolos i Saša Antić potpisnici su pjesme Trending

„To je pjesma za koju smo nas tri napisale i tekst i glazbu, a onda se Saša savršeno uklopio sa svojim tekstom iz muške perspektive. Ne možemo bit ponosnije!“, kažu.

„Pjesmu su cure napravile u jednu večer, a ja kad sam ju čuo, u sat vremena sam napisao svoj dio. Ključno je pronaći lik u pjesmi, onda se tekst sam napiše. Bitno je da je neka predstava!“ - dodaje Alejuandro Buendija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije