Događa se i najboljima: Jeste li ikad primijetili ove greške u filmu 'Sam u kući'?

0
Radiosarajevo.ba
Događa se i najboljima: Jeste li ikad primijetili ove greške u filmu 'Sam u kući'?
Foto: Printscreen / Scena iz filma 'Sam u kući'

Toliko puta pogledamo neke filmove i serije, ali nikada nam za oko ne upadnu greškice koje su se potkrale tokom snimanja ili nelogičnosti u radnji. Ima onih koji kao da traže ovakve detalje. Evo šta to sve "ne štima" u božićnom klasiku Sam u kući.

Kada krenete  malo razmišljati o radnjama omiljenih filmova i krenete ih baš proučavati, sigurno u bilo kojem filmu možete pronaći minimalno 10-ak stvari koje nikako nisu logične, situacije gdje se rediteljima ili scenaristima potkrala greška i gdje se i u kadru vidi nešto pogrešno.

A, ako postoji jedan film koji je većina ljudi gledala već milion puta, pogotovo u ovo doba godine, onda je to Sam u kući. Dok se pripremate za novo gledanje ovog klasika, donosimo 9 greški i nelogičnosti koje su se potkrale u ovom filmu, a vi ih do sada sigurno niste primijetili.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

1. Hrana ispred Kevina se promijenila – prvo je bila tjestenina, a onda gotovo jelo za mikrovalnu

Kada Kevin napravi tjesteninu sa sirom, poznati Mac & Cheese, stavi na tanjir i sjedne za stol, pojave se lopovi i on ostavlja hranu. Kada malo kasnije jedan od lopova, Harry, uđe u kuhinju. na stolu nisu više Mac & Cheese nego gotovo jelo za mikrovalnu u plastičnom pakiranju.

2. Lopov se gadno opekao po ruci kad je uhvatio kvaku, a kasnije mu je ta ruka kao nova

Poseban trenutak za Kevina iz 'Sam u kući', došla i njegova filmska mama: 'Ponosna sam na tebe'

Poseban trenutak za Kevina iz 'Sam u kući', došla i njegova filmska mama: 'Ponosna sam na tebe'

Kada se jedan od lopova opekao po ruci nakon što ju je stavio na kvaku, djelovalo je kao da je ozljeda prilično gadna. Ipak, kasnije mu ruci nije ništa i sve je magično zacijelilo, nema ni zamotanu ruku ni tragove da se nešto dogodilo.

3. Kevin je telefonom naručio pizzu, a ranije se ispostavilo da mu telefon ne radi

Kada je ranije Kevinova mama pokušala nazvati Kevina kod kuće, ispalo je da telefon ne radi. No, malo kasnije u filmu vidimo da je Kevin bez imalo problema telefonski naručio pizzu.

4. Odjeća koja se misteriozno osušila u roku sekunde

Kada Kevin otrči kod susjeda preko ceste, uđe u kuću kroz podrum, koji je pun vode. Odjeća mu se totalno namoči! Međutim, u sljedećoj sceni, odjeća mu je već opet suha. Iako se scena nastavlja i nemoguće je da se stigao presvući u suhu odjeću.

5. Kevinove se hlače promijene od zelenih u plave

Još jedna greška s Kevinovom odjećom. Nakon što Kevin odlazi iz crkve gdje je pričao sa starim Marleyjem ima na sebi zelene hlače. Nekoliko minuta kasnije, dolazi doma, ali sada ima plave traperice. Onda, nekoliko trenutaka kasnije, kada sprema zamke za lopove, opet ima zelene hlače od ranije.

6.Kada su Kevinovi roditelji u avionu kroz stakla se vidi da je vani mrkli mrak, a po priči je 10 ujutro

Kevinovi odlaze na putovanje ujutro. Ujutro se bude i hvataju avion i logično je da im avion treba i ići ujutro. Ipak, kada prikažu njegove roditelje u avionu, kroz prozor aviona se vidi da je vani mrkli mrak.

7.Iako je Kevin u prodavnici kupio deterdžent za rublje, kada mu se vrećica raspadne, njega nema unutra

Kada Kevin ide u nabavku u supermarket, između ostalog je kupio i Tide, deterdžent za pranje rublja – crvena bočica koja je lako uočljiva. Kada ide doma, nosi vrećicu sa stvarima, ona mu putem pukne i sve se iz nje rasipa – i iznenađenje, deterdženta nema. Nemoguće da se ne bi primijetio, piše Dnevnik.

8.Kevinova starija nećakinja se penje stepenicama dva puta za redom

Heather, Kevinova nećakinja, bude zadužena da provjeri da su svi spremni za polazak. S obzirom da je haos jer su svi zaspali i svi trče posvuda, mnogi nisu primijetili da je Heather dva puta za redom išla na gornji kat po stepenicama. Popela se po stepenicama i nekoliko trenutaka kasnije, vidimo ju da opet ide stepenicama gore.

9.Kad se Kevin spušta preko stepenica kao na toboganu prvo su vrata polu otvorena, a onda iznenada magično otvorena

U sceni gdje se Kevin spušta po stubištu kao po toboganu, prvo s vrha stepenica vidimo da su ulazna vrata samo do pola otvorena. U odmah sljedećoj sceni, vidimo da su vrata širom otvorena. Iako objašnjenje za to može biti i vjetar, morao bi puhati prilično jako da toliko otvori vrata, a i vidjeli bismo da je došao takav nalet vjetra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije