Nagrade Emmy: Jedna serija pomela konkurenciju, a Dinklage ušao u historiju!

Radiosarajevo.ba
Nagrade Emmy: Jedna serija pomela konkurenciju, a Dinklage ušao u historiju!
Foto: EPA-EFE / Peter Dinklage

U noći s nedjelje na ponedjeljak održale su se 71. po redu nagrade Emmy, najvažnije nagrade kada je u pitanju televizijski sadržaj.

Cijela procedura dodjele slična je onoj s Oskarima, a ove godine, prvi put još od 2003. godine, i Emmy nagrade ostale su bez voditelja, što se kroz svečanu dodjelu nekoliko puta u šali spomenulo. Na samom početku zato je čast otvaranja Emmyja dodijeljena animiranom liku - Homeru Simpsonu, a zatim i glumcu koji je cijelu situaciju pokušao spasiti. Anthony Anderson završnu uvodnu riječ predao je glumcu iz popularne serije 'Breaking bad', Bryanu Cranstonu.

"Televizija nikada nije bila veća, nikada nije značila više i nikad nije bila ovako prokleto dobra", zaključio je glumac i otvorio dodjelu.

Može se reći kako je dodjelu definitivno obilježila serija 'Igra prijestolja' koja, unatoč rekordnim nominacijama, nije ostvarila očekivani uspjeh. Ipak, dvije velike nagrade pripale su ovoj dramskoj seriji koja je među najnagrađivanijima u povijesti nagrade Emmy.

Glumac Peter Dinklage pobijedio je u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je serija imala još dvije nominacije. Dinklage je ovako ušao u historiju kao jedini glumac koji ima četiri Emmyja za istu ulogu. Također, serija je odnijela glavnu i najiščekivaniju nagradu najbolje dramske serije, gdje se cijela postava uz poznate zvukove uvodne špice ponosno popela na pozornicu.

No, serija 'Fleabag' bila je ta koja je pomela konkurenciju, a glumica Phoebe Waller-Bridge nije se prestajala čuditi nevjerojatnom uspjehu koji je serija ostvarila u kategoriji humoristične serije – za najbolji scenarij, najbolju režiju (pilot epizodu), najbolju glavnu žensku ulogu i, naravno, najbolju humorističnu seriju.

'Černobil', serija za kojom je poludio cijeli svijet, također je trijumfirala u najvažnijim kategorijama - najbolju režiju, najbolji scenarij za mini seriju ili televizijski film te za najbolju mini seriju.

Emmy za najbolji televizijski film voditelj James Corden uručio je ekipi interaktivnog filma 'Bandersnatch', proizišlog od serije 'Black Mirror', koji je omogućio gledateljima da sudjeluju i sami odluče kakav će kraj gledati.

U kategoriji talk showova dominirali su 'Saturday Night Live' i 'Pregled proteklog tjedna s Johnom Oliverom', a nagradu za najbolji natjecateljski show osvojio je 'Ru'Pauls drag race'.

 

Uz pjesmu Cyndi Lauper, 'Time after time', koju je izvela mlada pjevačica Halsey, odana je počast svim preminulim velikanima televizijske industrije koji su nas napustili prošle godine.

Još jedan posebno emotivan trenutak bio je kada su se glumci 'Igre prijestolja' pojavili na pozornici kako bi se oprostili od serije. Nitko od prisutnih nije skrivao oduševljenje, a uz stajaće ovacije i uzvike, publika je najglasnije reagirala kada su svoj dio izgovarale glumice Emilia Clarke i Gwendoline Christie. Uz 'Igru prijestolja', oprostili smo se od serija 'Potpredsjednica', 'Gotham', 'Kuća od karata', a emocije su posebno izazvali i kadrovi iz popularne 'Teorije velikog praska'.

Kada su joj uručili nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u mini seriji 'The act', glumica Patricia Arquette izrazila je zahvalnost što u 50-ima dobiva najbolje uloge te se osvrnula na gubitak sestre i istaknula kako se treba raditi na tome da trans osobe da ne budu progonjene. Jharrel Jerome osvojio je Emmy za najbolju glavnu mušku ulogu u seriji 'Kad nas vide', što je bila njegova prva nominacija uz koju je dobio i stajaće ovacije.

Prvi put nominirana glumica Michelle Williams pobijedila je u kategoriji najbolje glavne ženske uloge u mini seriji ili televizijskom filmu za ulogu u 'Fosse/Verdon'. Održala je jedan od najboljih govora u kojem se osvrnula na nejednakosti u plaćama.

Alex Borstein, koja se prošle godine na dodjeli pojavila u vjenčanici, ovaj put na pozornicu se stala da preuzme nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u humorističnoj seriji 'Čudesna gospođa Mazel'. U svom govoru prisjetila se bake i situacije koju je proživjela kao židovka za vrijeme Holokausta, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije