Danas slavi 71. rođendan: Kako sada izgleda Helga iz serije "Alo, Alo"?

3
Radiosarajevo.ba
Danas slavi 71. rođendan: Kako sada izgleda Helga iz serije "Alo, Alo"?
/ Her Flik i Helga

Kim danas slavi 71. rođendan, a mnogima je još uvijek u sjećanju ostala baš po toj ulozi. 

Prošlo je više desetljeća od prikazivanja serije zbog koje je Kim Hartman stekla status seks simbola, a zadnjih nekoliko godine 71-godišnja Kim više se ne bavi glumom, ali rado se sjeća perioda u kojem je glumila Helgu.

Jedna od najpopularnijih britanskih humorističkih serija iz 80-ih i s početka 90-ih zasigurno je bila serija 'Allo, 'Allo! Serija koja je ismijavala Drugi svjetski rat bila je omiljena gledateljima pa se reprize uvijek dočekuju s oduševljenjem.

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Legendarna serija ‘Alo, ‘Alo dobila spomen ploču

Legendarna serija ‘Alo, ‘Alo dobila spomen ploču

Snimana je deset godina, od 1982. do 1992. godine, a među likovima koji su nasmijavali gledatelje bili su i Helga Geerhart i Herr Flick. Helga, koju je odlično utjelovila Kim Hartman, bila je poznata po tome što se voljela razodijevati i pokazivati svoje seksi donje rublje, a najčešće je to radila kako bi zavela Herr Flicka, koji je bio poznat po specifičnom hodu i tome što je u svakoj rečenici koristio pridjev gestapovski.

Prošlo je više desetljeća od prikazivanja serije zbog koje je Kim Hartman stekla status seks simbola, a zadnjih nekoliko godine 71-godišnja Kim više  se ne bavi glumom, ali rado se sjeća perioda u kojem je glumila Helgu.

"Helga je bila ambiciozna i htjela je biti Hitlerova djevojka ili čak špijunka u stilu Mate Hari. No, kao i svi Nijemci u seriji, nije bila sposobna za takvo nešto. I Helga i ja voljele smo glumiti seks-simbol. Bilo je zabavno i opuštajuće", rekla je jednom Kim.

S Richardom Gibsonom koji je glumio Herr Flicka godinama je u pozorištima širom Europe izvodila skečeve i na pozornici su pričali o svojim karijerama. Kim je u braku s glumcem Johanom Nolanom, s kojim ima sina Toma i kćer Mirandu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije