Damir Imamović nakon evropskog priznanja: Presretan sam!

0
Radiosarajevo.ba
Damir Imamović nakon evropskog priznanja: Presretan sam!
Screenshot / Damir Imamović

Damir Imamović svoj posljednji uspjeh zabilježio je jučer kada je osvojio nagradu za najboljeg umjetnika u Evropi.

Imamović je bio nominiran za Songlines Music Awards u dvije kategorije, Best Artist u konkurenciji sa Liraz, Meringo i Yilian Canizares i Europe u konkurenciji sa Sam Lee, Mariza i Cocanha.

Njegov novi album Singer of Tales osim što je proglašen najboljim u Evropi, te je osvojio njemačkog Grammyja našao se i u top deset na muzičkim listama širom Evrope. Za Radiosarajevo.ba kaže da je presretan zbog nagrade.

„Presretan sam. Mi u svijetu world musica, nemamo puno važnih nagrada i ovo je sigurno jedna od najvažnijih i najzvučnijih. Pogotovo mi je drago što dolazi od muzičkog magazina koji već decenijama prati sva važnija dešavanja u tradicionalnoj muzici svih dijelova svijeta. Priznanje je to i meni, ali i novim dešavanjima u sevdahu. Moj album "Singer of Tales" pojavio se u stvarno nezgodno vrijeme, 3. aprila 2020., u jeku prvog lockdowna. Mnogo sam se plašio da ga nećemo uspjeti približiti ljudima jer su sve turneje otkazane. Ipak, i ovo priznanje potvrđuje da je došao do ljudi: slušalaca, muzičkih urednika i svih koji su svojim glasovima učinili da dobijem nagradu. Hvala im svima“, kazao je Imamović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije