Crna Gora se vraća: Nakon dvije godine pauze idu na Eurosong

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora se vraća: Nakon dvije godine pauze idu na Eurosong
Foto: EPA / Eurosong 2024

Crna Gora vraća se na Eurosong. Nacionalna televizija RTCG službeno je potvrdila da će njihovi predstavnici, nakon dvije godine pauze, nastupiti na Eurosongu 2025. što će se održati u Švicarskoj.

Crnogorci su već raspisali i konkurs za pjesmu predstavnicu koji je otvoren do 1. oktobra, a eurovizijski predstavnik će biti izabran na nacionalnom izboru koji će se zvati Montesong.

Podsjetimo, Crna Gora se na stanku od Eurosonga odlučila 2022. nakon što se njihova predstavnica Vladana Vučinić u Torinu sa pjesmom "Breathe" nije uspjela kvalificirati u finale takmičenja na kojem se kao samostalna zemlja takmiče od 2007. godine, prenosi Jutarnji.hr

Ministrica Naida Hota-Muminović potvrdila: Nastava u 'Mjedenici' se nastavlja

Ministrica Naida Hota-Muminović potvrdila: Nastava u 'Mjedenici' se nastavlja

Bosna i Hercegovina se od 2016. godine ne takmiči na Eurosongu, a tadašnji predstavnici Jala, Deen, Ana Rucner i Dalal Midhat, se nisu uspjeli plasirati u polufinale takmičenja.

Zemlje regiona poput Hrvatske i Srbije ostvaruju izrazito dobre rezultate na takmičenju, te se takmiče svake godine, a za Bosnu i Hercegovinu još nije sigurno kada će se vratiti na takmičenje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije