Baby Lasagna objavio prvu pjesmu nakon Eurosonga i predstavio "novo lice"

0
Radiosarajevo.ba
Baby Lasagna objavio prvu pjesmu nakon Eurosonga i predstavio "novo lice"
Foto: Instagram / Baby Lasagna

Izašao je videospot nove pjesme Baby Lasagne koji je režirala njegova zaručnica Elizabeta Ružić.

Muzički videospot pjesme and I nadahnut je retro estetikom 50-ih.

Riječ je o timu s kojim je Baby Lasagna do sada sarađivao i s kojim je slavio svoj uspjeh na Eurosongu u Malmou.

Euro 2024 | Gruzija je sa 'Kvaradonom' bila blizu novom čudu, ali ih je čudesna Španija rastužila

Euro 2024 | Gruzija je sa 'Kvaradonom' bila blizu novom čudu, ali ih je čudesna Španija rastužila

Baby Lasagna u posljednje vrijeme broji čak četiri miliona slušatelja mjesečno na streaming platformama. Muzičar voli eksperimentirati pa, kao što je najavljivao da je album "haotični miks žanrova", njegova najnovija pjesma and I korak je ka otkrivanju "novog lica" muzičara.

"Pjesmu And I zamišljam kao veliki trenutak u vlastitoj karijeri baš zbog toga što je to prva pjesma koju ovaj put publika iščekuje. Od samog početka sam najavljivao album kao haotični miks žanrova te pjesma And I jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam čuti šta će publika reći na 'novo lice lazanje'. Neću se truditi opisivati pjesmu, njezin muzički smjer ni značenje njezinog teksta - to prepuštam slušateljima", kazao je Baby Lasagna.

Muzički projekt Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i muzičara da, umjesto prema uputama naručitelja, stvara muziku po vlastitom ukusu. Poigrava se različitim žanrovima, a tekstovi su u skladu s njegovim pogledom na svijet zbog čega ga je, osim osobnosti i garizmatičnosti, publika zavoljela na Eurosongu u Malmou.

Baby Lasagna već je najavio svoju europsku turneju Meow Back koja kreće u proljeće 2025. s kojom će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije