Christian Bale i Bradley Cooper ponovo udružuju snage

0
Radiosarajevo.ba
Christian Bale i Bradley Cooper ponovo udružuju snage
Foto: IMDb / Bale i Cooper u filmu Američka prevara

Cristian Bale i Bradley Cooper ponovo će udružiti snage, nakon saradnje u komediji Američka prevara (American Hustle) iz 2013. godine.

Slavni glumci igrat će glavne uloge u špijunskom trileru Najbolji neprijatelji (Best of Enemies), javlja Empire.

Film je adaptacija knjige Best of Enemies: The Last Great Spy Story of the Cold War, koju su napisali Gus Russo i Eric Dezenhall.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Knjiga prikazuje istinitu priču o dva špijuna hladnog rata - Jacku Plattu, agentu CIA-e, i Gennadyju Vasilenku, agentu KGB-a.

Oba špijuna stigla su u Washington 1978. godine, a glavni im je zadatak bio navesti protivnika da izda svoju državu. No ono što se dogodilo, niko nije očekivao. Platt i Vasilenko postali su dugogodišnji prijatelji, a godinama kasnije skupa su razotkrili sovjetskog agenta spavača Roberta Hanssena.

Prema službenom sažetku, "kroz njihove oči gledamo razliku između ruskih i američkih metoda špijunaže, kao i bolno rođenje nove Rusije čiji vođa, Vladimir Putin, sanja o povratku idealima starog Sovjetskog saveza".

Još uvijek nije poznato ko će režirati film, ali pretpostavlja se da će rediteljsku palicu preuzeti Cooper, koji je režirao hvaljene filmove Zvijezda je rođena (A Star Is Born, 2018) i Maestro (2023).

Oko filma Best of Enemies trenutno se nadmeću najbogatije produkcijske kuće, poput Applea i Netflixa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije