Čestitamo: Bh. film 'Jan' reditelja Kenana Musića stiže na HBO Max

0
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Bh. film 'Jan' reditelja Kenana Musića stiže na HBO Max
Foto: OFF / Jan, kadar iz filma

Popularni video stream servis HBO Max, dio grupacije Warner Bros., službeno je najavio premijeru filma JAN redatelja Kenana Musića,na ovoj platformi. JAN je uvršten među filmske premijere koje dolaze na HBO Max od 1. marta 2024., a HBO je najavu prenio na svojim službenim platformama.

Film JAN nastao je u produkciji OFF Pro 2022. godine, dok je njegova postprodukcija završena početkom 2023. godine. JAN je do sada se prikazivao samo na festivalima, a publika u regiji ga je željno iščekuje već nekoliko mjeseci. - saopštio je distributer filma.

Glavne likove u filmu JAN igraju Maksim Jovanović, Ammar Fazlagić, Mehmed Porča i Arma Tanović.

31. godišnjica masakra u Ahmićima: "Ljudske leševe su odmah palili, neki su živi izgorjeli"

31. godišnjica masakra u Ahmićima: "Ljudske leševe su odmah palili, neki su živi izgorjeli"

Izvršni producenti filma su Mirza Čustović, Admir Avdić i Andrej Bačić, dok je direktor fotografije i montažer Mario Ilić.

Baziran na priči o filmu JAN, Kenan Musić, koji je režiser i producent te scenarist filma, trenutno privodi kraju pripremu i istoimene serije koja će biti nastavak ove priče.

Inače, kratki film JAN je prvi kratki film ikada iz regije da će biti dostupan na HBO Max platformi, a nakon serije Znam kako dišeš Jasmile Žbanić, ovo je drugi filmski/TV projekat iz Bosne i Hercegovine u posljednjoj godini dostupan na ovoj sve popularnijoj platformi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije