Brad Pitt nikada nije želio glumiti u svom poznatom filmu: "Natjerali su me na to"

0
Radiosarajevo.ba
Brad Pitt nikada nije želio glumiti u svom poznatom filmu: "Natjerali su me na to"
Foto: EPA - EFE / Brad Pitt

Brad Pitt je tokom svoje višedecenijske karijere pokazao da može da glumi i velikog zavodnika i manijakalnog boksera – gdje god da ga bacite, on će se odlično snaći. Međutim, postoji jedan naslov u kojem nije želio da se pojavi, ali je bio, kako sam kaže, "primoran" da to uradi.

U pitanju je epski film Troja (Troy). Pitt je svojevremeno priznao da je bio primoran da snimi ovaj naslov nakon što se povukao iz drugog.

Glumac je posebno glumio Achillesa u historijskom ratnom filmu iz 2004. godine, ali mu nije bila posebno draga radnja, a rad na projektu ga je od tada inspirisao da radi s mnogo jačim rediteljima.

Objavljen snimak: Rijeka Ukrina neprirodno zamućena, oglasio se Inspektorat

Objavljen snimak: Rijeka Ukrina neprirodno zamućena, oglasio se Inspektorat

"Morao sam da uradim Troju jer – pretpostavljam da sada sve ovo mogu da kažem – povukao sam se iz drugog filma i onda sam morao da uradim nešto za studio, natjerali su me", otkrio je svojevremeno, pa dodao:

"Tako sam stavljen u Troju. Nije bilo bolno, ali sam shvatio da način na koji je film ispričan nije onako kako sam želio da bude. Napravio sam sopstvene greške u tome”, bio je iskren.

Glumac je izjavio da ga je zaplet "izludio" i da je tad odlučio da će nadalje biti uključen samo u "kvalitetne priče".

"Svaki snimak je bio kao, evo heroja! Nije bilo misterije. Otprilike u to vrijeme sam donio odluku da ću ulagati samo u kvalitetne priče, u nedostatku boljeg termina. Bila je to izrazita promjena koja je dovela do sljedećih decenija filmova”, rekao je Pitt.

Pitt je takođe priznao da mu se ne sviđa kako je glumio u drugoj polovini filma 12 majmuna (12 Monkeys) iz 1995. godine, uprkos tome što je za ovu ulogu bio nominovan za Oscara u kategoriji najbolji sporedni glumac.

"Pogriješio sam drugo poluvrijeme. Taj performans mi je smetao, jer je u pisanju bila zamka. Nije krivo pisanje, ali to je bilo nešto što nisam mogao da shvatim", rekao je svojevremeno Pitt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije