Brad Pitt jednu od prvih glavnih uloga dobio u Jugoslaviji: Glumio sina Milene Dravić

2
Radiosarajevo.ba
Brad Pitt jednu od prvih glavnih uloga dobio u Jugoslaviji: Glumio sina Milene Dravić
Foto: IMDb / Milena Dravić i Brad Pitt

Brad Pitt - čije je pravo ime William Bradley "Brad" Pitt - iza sebe ima više od trideset godina karijere u Holivudu te je snimio brojne uspješne filmove u kojima je igrao glavnu ulogu. Međutim, zanimljivo je da je jednu od prvih glavnih uloga snimao u bivšoj Jugoslaviji, tačnije na crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverli Hils u Kaliforniji. Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u Tamnoj strani sunca, u kojoj glumi mladog Amerikanca kog porodica vodi na Jadran kako bi se izliječio od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru i njegovoj okolini u ljeto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Film Tamna strana sunca je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine reditelja Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. 

Pit igra Ricka Clayona, mladića koji pati od rijetke kožne bolesti i koji na Jadranu uči važne životne lekcije, a njegovu majku igra Milena Dravić. Uz njih u filmu glume i Gorica Popović te Sonja Savić.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Brada, a glumac je bio veoma srećan zbog izbora, premda je plaćen samo 1.523 dolara za sedam sedmica snimanja. Nekoliko godina kasnije počeo je njegov glumački uspon – 1994. glumi u filmu Intervju s vampirom, a uslijedili su Legenda o jeseni i Sedam. Nakon toga, 1997. godine snima Sjeme zla te Sedam godina na Tibetu, čime postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, pišu srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije