Slavna glumica podijelila najteže trenutke svoje borbe: "Želim pomoći drugima"

0
Radiosarajevo.ba
Slavna glumica podijelila najteže trenutke svoje borbe: "Želim pomoći drugima"
Kolaž / Selma Blair

Glumica Selma Blair odlučila je podijeliti svoju borbu i dublji uvid u zdravstveno stanje u dokumentarnom filmu pod nazivom Introducing Selma Blair.

Dokumentarac je fokusiran na njenu borbu, liječenje i prilagođavanje na život s multiplom sklerozom, a kako je i sama naglasila, cilj joj je pomoći onima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji.

"Samo želim pomoći drugima koji se nalaze u situaciji kao ja da se bolje osjećaju", rekla je u najavi filma u kojoj se može vidjeti i kako je glumica imala poteškoća s hodanjem i govorom. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U filmu je redateljica Rachel Fleit prikazala i kako se Selma podvrgava tretmanu matičnim stanicama koji pomaže u njenom stanju, no tretman je ostavio teške posljedice na organizam, a Selmi su se na licu pojavile modrice te je trpjela nepodnošljive bolove no unatoč strahu, o kojemu je također govorila, nikada nije izgubila optimizam i nadu da će biti bolje.

Inače, Selma je krajem 2018. godine otkrila je kako joj je dijagnosticirana multipla skleroza.

Od tada je na društvenim mrežama obavještavala pratitelje o toku terapije te pisala o tome kako provodi vrijeme s porodicom, piše Večernji.hr

Kako bi joj se stanje popravilo, Selma je bila na kemoterapiji, a išla je i na transplantaciju matičnih stanica, a u februaru ove godine s pratiteljima je podijelila da se zbog hroničnih bolova nije mogla pomaknuti iz kreveta.

"Osjećam se bolesno. Evo šta se događa. Nema blještavila ni glamura, noći su duge. Gotovo svaka noć. Mišići na vratu i licu mi se grče ili se tako stisnu da ne mogu pronaći način da ih rastegnem. Povrh svega imam i želučanih problema. Hvala mom sedmogodišnjem sinu Arthuru na pomoći", napisala je tada glumica, a i prije objave filma redovno je svoju borbu, novosti i probleme dijelila s pratiteljima koji su joj podrška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije