"Avatar: The Way Of Water" zaradio milijardu dolara za samo 12 dana

2
Radiosarajevo.ba
"Avatar: The Way Of Water" zaradio milijardu dolara za samo 12 dana
Foto: IMDb / Scena iz novog Avatara

Avatar: The Way Of Water zaradio je milijardu dolara samo 12 dana nakon što je objavljen.

Film, koji je nastavak najuspješnijeg filma svih vremena iz 2009. godine, Avatara, objavljen je 16. decembra i dostigao je prekretnicu nakon drugog vikenda na kino blagajnama.

Na filmu, čija je radnja smještena 14 godina nakon originala, radilo se od 2012, ali je snimanje počelo tek 2017. Film je postao ozbiljan hit među obožavateljima i kritičarima.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Sin zvijezde kultne 'Audicije' glumi u novom Avataru: Mladi Geljo zablistao u hitu Jamesa Camerona

Sin zvijezde kultne 'Audicije' glumi u novom Avataru: Mladi Geljo zablistao u hitu Jamesa Camerona

Brandon Davis iz Comicbooka opisao ga je kao "vizualnu gozbu". Napisao je: "Avatar: The Way of Water, film koji traje više od tri sata, je kreativna igra koja nikad ne postane dosadna..”

U međuvremenu, CNN-ov Tom Page rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji - bolji je od originala.

Službeni sinopsis nastavka glasi: "Jake Sully (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldaña) osnovali su obitelj i čine sve kako bi ostali zajedno. Međutim, moraju napustiti svoj dom i istražiti područja Pandore. Kada se drevna prijetnja ponovno pojavi, Jake mora voditi težak rat protiv ljudi."

Deadline izvještava da njegov uspjeh na kino blagajnama znači da je postao treći film s najvećom zaradom u godini iza Top Gun: Maverick i Jurassic World Dominion.

Također se očekuje da će film nastaviti jurišati naprijed, a mnogi se pitaju da li će premašiti ukupnu zaradu prvog filma od 2,9 milijardi dolara.

Ranije ove sedmice doznalo se kako je kreator James Cameron otkrio da je već počeo snimanje Avatara 3 i 4. Cameron je priznao da je svoje filmove počeo snimati uporedo kako bi izbjegao 'problem starenja', posebno za neke od svojih mlađih likova.

Rekao je: "Volim seriju Stranger Things – ali ne želim da u filmovima dobijem efekt Stranger Thingsa, gdje bi mladi glumci trebali biti još u srednjoj školi, ali izgledaju kao da imaju 27 godina."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije