Adnan Teskeredžić Trio predstavio novu pjesmu: Poslušajte Streets of Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Adnan Teskeredžić Trio predstavio novu pjesmu: Poslušajte Streets of Sarajevo
Muzička produkcija BHRT-a danas je predstavila novi projekt Adnan Teskeredžić Tria, pjesmu pod nazivom "Streets of Sarajevo".

"Jazzy cool pjesma simbolično interpretira život u gradu i noćne apetite njegovih stanovnika, te će ona zasigurno pronaći svoj put do vaših srca", stoji u promotivnom saopćenju iz MP BHRT-a.

Kompletna produkcija pjesme je napravljena u studiju Muzičke produkcije BHRT u sklopu projekta „Domaće note“. Muziku potpisuju Adnan Teskeredžić i Kenan Glavinić.  Pjesmu možete skinuti OVDJE

Inače, Adnan Teskeredžić Trio je jazz/fusion sastav iz Sarajeva oformljen prije dvije godine. Pored Adnana, u triu nastupaju još i Lordan Muzaferija i Kenan Glavinić. Trio je nastao nakon što su prijatelji dobili poziv na Drum Dum Fest, jedan od najvećih festivala bubnjara u regiji, gdje su dobili velike pohvale publike, organizatora i medija, zbog čega su odlučili ostati u ovom sastavu.
 
Po povratku s festivala Trio odmah ulazi u studio Long Play i snima svoju prvu autorsku kompoziciju pod nazivom Balkan Floods, čiju muziku potpisuje Senko Halilbegović, a za koju su snimili i spot u režiji Sanjina Fazlića.

U posljednjih šest mjeseci Trio najveću pažnju posvećuje snimanju svog prvog albuma, koji nosi naziv Putovanja. 

Kompozicija „7/8 For My Father“, koju potpisuje Adnan Teskeredžić, najavljuje izlazak albuma u 2017-toj godini. Mix i master potpisuje Kenan Ferhatović, poznati sarajevski gitarista. Ova kompozicija je također ekranizovana. Ovaj put režiju spota potpisuje Damir Bašić. Gost solista na spomenutoj kompoziciji je Mirza Frljak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije