BBC2 / Predstavljena neobjavljena pjesma Georgea Michaela

07. 09. 2017. u 16:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Radio BBC 2 u četvrtak je predstavio neobjavljenu pjesmu Georgea Michaela, nešto više od osam mjeseci nakon smrti britanske pop zvijezde.

Naslova Fantasy, remiks iz '80-ih godina, objavljen je u emisiji Chirs Evans Breakfast.

Producent Nile Rodgers napisao je na Twitteru da je na novom singlu radio s “podijeljenim” osjećajima, sa “suzama, nesigurnošću, radošću i ljubavi”.

Pravim imenom Georgios Kyriacos Panayiotou, pjevač George Michael umro je 25. decembra 2016. u dobi od 53 godine od kardiomiopatije s miokarditisom.

Pokopan je tek krajem marta u uskome krugu ljudi na sjeveru Londona nakon niza sedmica istrage koja je pokazala da je umro prirodnom smrću.

Na njegovim mrežnim stranicama Michaelove dvije sestre Melanie i Yioda navode da žele “nastaviti” bratovo djelo “dijeleći” njegovu muzičku baštinu, “baš onako kako bi on sam želio”.

S više od 100 miliona prodanih nosača zvuka Michael je posljednjih godina živio povučeno i pripremao album te autobiografski dokumentarni film. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA