Objavljene nominacije za Grammyje: Evo ko ih je dobio najviše

2
Radiosarajevo.ba
Objavljene nominacije za Grammyje: Evo ko ih je dobio najviše
Daily Mail / Beyoncé i Jay-Z

Američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku objavila je u utorak nominacije za 64. dodjelu Grammyja, koja će se održati Staples Centru u Los Angelesu 31. januara 2022. godine.

Ove godine prednjači Jon Batiste, kojemu je album 'We Are' iz martu pomogao osigurati čak 11 nominacija, uključujući one za album godine, snimku godine i najbolji R&B album.

Justin Bieber, Doja Cat i H.E.R. dobili su po osam nominacija, dok će Billie Eilish i Olivia Rodrigo u večer dodjele Grammyja krenuti s po sedam nominacija.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Billie Eilish je ovo treća uzastopna godina s nominacijom za album godine, pjesmu godine i najbolju solo izvedbu, dok se za Rodrigo otvorila mogućnost pisanja historije, jer pobijedi li u četiri glavne kategorije, bit će tek druga žena i druga najmlađa osoba kojoj je to uspjelo.

Mjesto u historiji osigurao si je ove godine i Jay-Z s tri nominacije. Ukupno ih sada ima 83 u karijeri, čime je Quincyju Jonesu uzeo titulu osobe s najviše nominacija za Grammyja ikad. Dvije ovogodišnje nominacije Paula McCartneya čine drugim najnominiranijim umjetnikom svih vremena, a tokom karijere skupio ih je 81.

Sami Grammyji ove godine izgledaju nešto drugačije, jer će četiri najveće kategorije – za pjesmu godine, snimku godine, album godine i najbolji izvođač godine – sada imati po deset nominacija umjesto uobičajenih osam.

Uvjete za prijavu, da su objavljeni između 1. septembra 2020. i 30. septembra 2021. godine, ispunilo je gotovo 22.000 prijava, a ova će godina ostati zapamćena po najvećoj stopi prihvaćanja novih članova ikad – 83 posto.

O pobjednicima će odlučiti skupina od više od 11.000 članova s pravom glasa, koji će sudjelovati u posljednjem krugu glasanja od 6. decembra do 5. januara, a sve nominacije možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije