Mostarka Zana Mesihović predložena za tri Grammy nagrade

0
Fena
Mostarka Zana Mesihović predložena za tri Grammy nagrade
Saopćenje / Zana Messia

Mostarka Zana Mesihović, koja svoju muzičku karijeru gradi u SAD-u pod umjetničkim imenom Zana Messia, predložena je za prestižnu muzičku nagradu Grammy, i to u 3 kategorije za album "11:11".

Pjesma Photoshopped s navedenog albuma predložena je za "Pjesmu godine“, album je predložen u kategoriji "Album godine“, dok je prijedlog za nominaciju dobila i pjesma "No Deal" u kategoriji "Najbolja grupa/duo".

"Što se tiče Grammya, jako sam zahvalna i mada je konkurencija ogromna u pop kategoriji mislim da je velika stvar da smo uopće predloženi jer iza nas ne stoji neka velika kuća, nego je to zahvaljujući kvalitetu našeg rada", naglasila je Mesihović.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Zana već duže vrijeme živi u Kaliforniji gdje je pažnju javnosti privukla albumom "Balkan Soul", koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u.

Mlada jazz muzičarka je do sada sarađivala sa zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije