Nakon 17 godina na male ekrane vraća se kultna serija ''Seks i grad''

2
Radiosarajevo.ba
Nakon 17 godina na male ekrane vraća se kultna serija ''Seks i grad''
Foto: Profimedia / Ilustracija

Nakon 17 godina na male ekrane se vraća kultna serija Seks i grad.

Vijest o snimanju novih epizoda serije, koja se emitirala od 1998. do 2004. godine, potvrdile su glavne junakinje na društvenim mrežama.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, koje su u seriji utjelovile Carrie Bradshaw, Mirandu Hobbes i Charlotte York, na svojim su Instagramima podijelile kratki video trailer nove sezone koja će se emitirati na streaming servisu HBOMax. 

Jedina od slavne četvorke koja nije objavila video je glumica Kim Cattrall, što ukazuje na to da nju nećemo gledati u novoj sezoni, a o tome pišu i svjetski mediji.

Cattrall je u šest sezone serije i dva filma glumila mnogima omiljenu Samanthu Jones, a da više ne planira utjeloviti svoj najpopularniji lik potvrdila je dok se još samo šuškalo o novim nastavcima Seks i grada.

"Tokom života svi stalno učimo, a ja sam naučila da želim raditi samo s dobrim ljudima i zabavljati se", kazala je Kim u intervjuu za Daily Mail 2019. godine kada su je pitali želi li ponovo glumiti Samanthu. "Nikad. To nije za mene", dodala je.

Cattrall je već nekoliko puta u medijima progovorila o nerješivim tenzijama između nje i ostalih kolegica iz serije, pogotovo sa Sarah Jessicom Parker s kojom se čak i javno prepucavala na Instagramu.

Naime, kada joj je u februaru 2018. godine preminuo brat, Sarah joj je na Instagramu izrazila sućut na što joj je Kim napisala: "Ne treba mi tvoja podrška u ovim teškim trenucima", te je u opisu fotke dodala još: "Danas me upitala majka: 'Kad će te ta licemjerka Sarah Jessica Parker ostaviti na miru?' Tvoje neprestano pokušavanje samo naglašava koliko si bila okrutna i da si ostala ista. Nešto ću sada raščistiti. Ti mi nisi porodica. Ti nisi moj prijatelj. I zato ti govorim posljednji put da prestaneš iskorištavati našu tragediju kako bi se prikazala dobrom djevojkom."

Javnost je tada doznala da glumice nisu u dobrom odnosu, a Cattrall je kasnije u jednom intervjuu otkrila da je Sarah, koja je na nju bila ljubomorna na početku snimanja serije jer je bila veća zvijezda od nje, protiv nje okrenula i preostale dvije kolegice s kojima se već poznavala otprije.

Kada će nova sezona kultne serije početi s emitiranjem, još nije poznato, no na društvenim mrežama već se piše o tome kako ništa neće biti isto bez legendarne Samanthe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije