Britanska zvijezda / Elton John na velikoj oproštajnoj turneji u Europi i Sjevernoj Americi

25. 06. 2021. u 08:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Britanska muzička zvijezda Elton John izabrao je trideset novih datuma tokom 2022. kada će nastupiti u Europi i Sjevernoj Americi, u okviru velike oproštajne turneje koja je bila prekinuta svjetskom epidemiološkom krizom.

Pjevač širokoj publici najpoznatiji možda po pjesmi Candle in the Wind bit će 11. jula 2022. u Parizu, u dvorani La Defense Arena, na posljednjem koncertu u Francuskoj, objavila je ove sedmice njegova producentska kuća.

Sedamdesetčetverogodišnji pjevač počeo je oproštajnu turneju pod imenom Farewell Yellow Brick Road 2018., predvidjevši više od 300 koncerata širom svijeta u tri godine. Nju je prekinula pandemija koronavirusa.

Nastavak turneje krenut će u maju 2022. u Frankfurtu, a završit će šest mjeseci kasnije u Los Angelesu.

Prije svega toga, Elton John nastupit će u Bercyju, koji se sada zove Accor Arena, 10., 12. i 13. oktobra ove godine, na tri koncerta koji su rasprodani a bili su predviđeni za oktobar prošle godine.

Nakon europske i sjevernoameričke turneje, predviđena su još četiri koncerta u Australiji i na Novom Zelandu početkom 2023.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA