'Curo, curo, bićeš bolestan i peder'

Radiosarajevo.ba
'Curo, curo, bićeš bolestan i peder'

Tekst bez intervencija prenosimo sa Trojka.rs

Katolički sveštenik Ivan Varoščić, iz hrvatskog gradića Županje, verbalno je maltretirao jednog od dečaka koji pohađa veronauku i to zbog duge kose!

Veroučitelj se desetogodišnjaka obratio sa “curo, curo”, na šta se dečak najpre nije obazirao. Kada je shvatio da se Varoščić obraća njemu, odgovorio mu je da nije devojčica.

– Kada odrasteš, bićeš bolestan i peder – na to je rekao veroučitelj.

Deda dečaka je otišao da porazgovara sa Varoščićem, na šta mu je ovaj uzvratio da on to nikada ne bi rekao da je znao čije je dete u pitanju. Ipak, veroučitelj je na kraju dodao da se tu radi o reči deteta protiv njegove.

Kada se deda požalio svešteniku koji je nadređen Varoščiću on mu je rekao da je upoznat sa takvim ponašanjem, te dodao da nije neuobičajeno da se neka deca i pomokre od straha koji u njima izaziva Varoščić.

Tetka desetogodišnjaka, koja se i obratila medijima sa ovom pričom, rekla je da on više neće pohađati časove veronauke i da je o celom slučaju obaveštena zaštitnica za dečja prava i nadležna nadbiskupija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije