Zdravi i zaštićeni kroz zimu uz UNIQA Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

0
Promotivni tekst
Zdravi i zaštićeni kroz zimu uz UNIQA Dobrovoljno zdravstveno osiguranje
Foto: Uniqa Osiguranje / Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Uz prvi snijeg i minuse stigla je i nova sezona gripa i pojačanih simptoma hroničnih oboljenja. Za zimski period je uobičajeno da je stanovništvo dosta više posvećeno svom zdravlju i blagostanju, te su primjetne veće gužve u domovima zdravlja i ambulantama.

Međutim, kako su još uvijek prisutna brojna ograničenja u javnom zdravstvu zbog pandemije COVID-19, mnogi se odlučuju za preglede u privatnim ordinacijama. Ove posjete mogu ponekada predstaviti veliki finansijski teret, koji se, međutim, uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja može izbjeći.

Zaštita prilagođena Vašim potrebama

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje omogućava preglede u privatnim ordinacijama i poliklinikama širom Bosne i Hercegovine pri čemu UNIQA Osiguranje preuzima dio ili čitav trošak pregleda, ovisno od odabranog paketa.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Kako bi svakom klijentu omogućila individualnu ponudu ovisno od njihovih potreba, UNIQA Osiguranje nudi pet paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja: VITAL Standard, VITAL Comfort, VITAL Exclusive, VITAL Premium i VITAL Elite, sa pokrićem troškova do čak 100.000 KM.

Već od osnovnog VITAL Standard paketa su uključene najznačajnije medicinske pretrage kao što su:

  • Specijalistički ljekarski pregledi;
  • Dijagnostički postupci (laboratorijska dijagnostika: hematologija, biohemija krvi i urina, radiologija: RGT pretrage, ultrazvuk, CT, MR, kontrastne pretrage);
  • Medicinska pomagala (dioptrijska stakla, leće);
  • Lijekovi propisani od strane ljekara;
  • Psihoterapijski tretmani liječenja;
  • Fizioterapijski tretmani liječenja;
  • Hitne stomatološke intervencije uslijed nezgode.

Pored usluga preuzimanja troškova za vanbolničko liječenje, zaključenjem VITAL Elite paketa, UNIQA u potpunosti snosi i troškove bolničkog liječenja, operativnih zahvata i poroda, a uz svaki paket moguće je zaključiti i pokriće za niz preventivnih pregleda.

Sve informacije o polisama Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja dostupne na uniqa.ba ili putem besplatnog telefona 080 02 02 51, a prilikom online kupovine omogućen je i dodatan popust od 20% na zaključenje polise.

Misli, živimo bolje zajedno – Misli UNIQA!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije