Webhelp slavi Dan njemačkog jezika: Pridružite se!

0
Promotivni tekst
Webhelp slavi Dan njemačkog jezika: Pridružite se!
Foto: Webhelp / Dan njemačkog jezika

Međunarodni lider u oblasti korisničke podrške Webhelp, u petak, 8. septembra, obilježava Dan njemačkog jezika. Sa ciljem da upozna sve zainteresovane sa njemačkim jezikom i kulturom, Webhelp će u svojim prostorijama (Bulevar Meše Selimovića 17a – 5 sprat) puštati njemačku muziku, služiti njemačku hranu i organizovati niz interaktivnih nagradnih igara. 

"Veza koja postoji između bosanskog i njemačkog jezika nastajala je godinama i posljedica je brojnih faktora. Iako njemački i bosanski spadaju u različite jezičke grupe, povezanost dva jezika je velika. Bosanski jezik je usvojio brojne germanizme, na koje više ne obraćamo pažnju i koristimo ih kao dio svakodnevnog govora. U bosansko-hercegovačkim osnovnim školama njemački je drugi najzastupljeniji strani jezik i nalazi se odmah iza engleskog", objašnjava Oliver Derler, CEO Webhelp Balkan.

Iz Webhelp-a podsjećaju da je njemački maternji jezik za oko 100 miliona ljudi, a da ga više od 15 miliona uči kao drugi jezik.

Webhelp je ovaj događaj održao sa ciljem da sugrađanima približi njemački jezik, ali i da skrene pažnju na mogućnost za zaposlenje koje pruža poznavanje stranog jezika: "Bosna i Hercegovina ima razvijeno tržište i kvalitetne ljude, zbog čega se inostrane kompanije lako odlučuju da otvore svoja predstavništva. Tako je i Webhelp u razvojnu strategiju uključio Sarajevo i otvorio vrata svim poznavaocima njemačkog", ističe Derler.

Obilježavanje Dana njemačkog jezika bit će održano od 15 do 18 sati. Webhelp poziva sve zainteresovane da se pridruže njihovim kolegama i influenserima u raznim aktivnostima. Oprobajte se u interaktivnim nagradnim igrama i testirajte svoje znanje o njemačkom jeziku i kulturi, učestvujte u speed interview sesijama i networkingu za razmjenu ideja i pitanja.

Dan njemačkog jezika obilježava se od 2001. godine sa ciljem da promoviše njemački jezik i kulturu širom svijeta i da zainteresuje što veći broj ljudi da nauče ovaj jezik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije