Coffee break sa generalnim direktorom Webhelp Balkan

0
Promotivni tekst
Coffee break sa generalnim direktorom Webhelp Balkan
Foto: Webhelp / Oliver Derler

Webhelp, globalni lider i end-to-end partner na svim korisničkim putovanjima B2C i B2B klijenata, nastavlja da širi svoje prisustvo na Balkanu.

Vrijeme je da predstavimo um koji stoji iza svih aktivnosti u jugoistočnoj Evropi. Tokom pauze za kafu sa Oliverom Derlerom, generalnim direktorom Webhelp Balkan, saznajemo ko je on, šta ga pokreće i zašto je region tako poseban za CX stručnjaka.

Ko je Oliver Derler u jednoj rečenici?

To je zaista teško pitanje za početak! Na prvi pogled, rekao bih: gajim pionirski duh i uživam u raznolikosti koju klasičan devet-do-pet posao ne pruža. Jednostavno, moja strast je motivirati ljude da daju svoj maksimum!

Rođeni ste i odrasli u Beču, gospodine Derler. Kako ste se uopće našli na Balkanu?

Dugo sam bio odgovoran za Austriju, a kasnije se moje djelovanje proširilo na međunarodnu razinu, uključujući zemlje poput Njemačke, Grčke, Poljske i Turske. Na početku, moj fokus na Balkanu bio je isključivo na Kosovu. Međutim, s rastućom potražnjom za brzim rješenjima, naša prisutnost brzo se proširila.

Budite iskreni: Da li vam nedostaje Austrija?

Ja zapravo još uvijek živim u Beču, ali malo i na aerodromu. Provodim dosta vremena putujući, ali to je dio mog raznolikog posla – i zaista uživam u putovanjima. Osim toga, bez lokalnog prisustva, nikada ne bismo bili u mogućnosti da naše globalne standarde spojimo sa kulturom na Balkanu.

Šta mislite da je ključno za brzi rast na Balkanu?

Kombinacija lokalnog menadžmenta i međunarodnih resursa je ono što nas čini tako uspješnim i apsolutno privlačnima kao poslodavca. Fizički ili psihički udaljen stil upravljanja također neće vas daleko odvesti ovdje. Važno je razumjeti i živjeti kulturu zemlje. Srećom, imam vrlo prirodnu vezu s tim.

Da li je Vaša prirodna povezanost sa Balkanom odgovorna za vašu izuzetnu uspješnost ovdje?

Možda sam ja dirigent, ali naša prisutnost na Balkanu rezultat je timskog rada. Bez tima taj uspjeh ne bi bio moguć. Vjerujem da veliki dio našeg uspjeha proizlazi iz činjenice da jednostavno uživam u bliskosti s ljudima s kojima radim. Uživam u tome da zajedno savladavamo profesionalne izazove i slavimo lični razvoj.

Šta vas motiviše, gospodine Derler?

Ono što me zaista inspiriše jeste da podstaknem ljude da pruže svoj maksimum. Morate vjerovati svojim ljudima – omogućiti im da sami donose odluke kako bi se razvijali i napredovali. Najveća motivacija je vidjeti ljude kako prevazilaze svoje granice. Sa svakim uspješnim zaposlenikom, Webhelp postaje snažniji i razvija se.

Šta Balkan čini tako posebnim za Webhelp?

Moram reći da Balkan i Webhelp zaista dobro idu zajedno. Osim ekonomskih razloga, ovdje su ljudi iznimno entuzijastični, pozitivno razmišljaju i vole ići naprijed. Također, višejezičnost i kulturna povezanost vrlo su vrijedni za koncepte usluga Webhelp-a. To su samo neki od mnogih razloga.

Koji savjet dajete ljudima koji tek počinju raditi u Webhelp-u?

Webhelp vam pruža sve alate koji su vam potrebni za lični i profesionalni razvoj. Nema mnogo kompanija u našoj branši koje imaju sposobnost i volju da to ostvare. Samo to morate željeti, slijediti svoje interese i jasno komunicirati. Tako dobijate zaista zabavan posao koji vas izaziva, unapređuje i donosi sreću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije