Ambasadorica Austrije u posjeti ASA Bolnici

1
A. Sokolović
Ambasadorica Austrije u posjeti ASA Bolnici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Visoka delegacija iz Ambasade Austrije u BiH u posjeti ASA Bolnici i ASA Institutu

Radovi na zgradi ASA Bolnice u Sarajevu, koja će ujedno biti i prva privatna bolnica općeg tipa u Bosni i Hercegovini, polako se privode kraju.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba imala je priliku da snimi unutrašnjost fascinantne zgrade za vrijeme posjete visoke delegacije ambasade Austrije u BiH na čelu sa ambasadoricim Nj.E. Ulrike Hartmann.

Posjeti su prisutvovale i g-dja mag. Martha Suda, Trgovinska savjetnica Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini i g-dja Tijana Purgić, šefica internacionalnog ureda City of Vienna u Sarajevu.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Gosti su imali priliku pogledati unutrašnjost bolnice, sva odjeljenja i operacione sala ali i apartmane u kojima će pacijenti imati najbolju moguću njegu  prilagođenu svjetskom nivou.

Glavni cilj ASA Bolnice je poboljšati kvalitet života građana i osigurati kvalitetnu zdravstvenu njegu, što će biti moguće upravo kroz razmjenu znanja, edukacije, stručna usavršavanja i naučno-istraživačke projekte, ali i uspostavljanje mostova saradnje poput onog sa Medicinskim Univerzitetom u Beču.

Dr. Ronald Fasol i ambasadorica Ulrike Hartmann u obilasku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dr. Ronald Fasol i ambasadorica Ulrike Hartmann u obilasku

Član Uprave ASA Bolnice i šef odjela ginekologije, doc. dr. Azur Tulumović, u ime domaćina zaželio je dobrodošlicu i osvrnuo se na značaj jednog ovakvog projekta.

"Mi smo izuzetno sretni i ponosni da smo imali priliku ugostiti delegacije Ambasade Austrije u BiH, pošto je naša bolnica u veoma bliskim odnosima sa Austrijom. Klinički upravitelj Bolnice je MUVI, odnosno Medicinski univerzitet u Beču. Imamo izuzetno bliske veze sa AKH (Opća bolnica u Beču). Naš Internacionalni medicinski direktor i glavni medicinski tehničar su također iz Beča, tako da imamo veoma dobru saradnju i povezanost sa Austrijom", kazao je doc. dr. Azur Tulumović.

On je podvukao da je ovo bila prva zvanična posjeta Ambasade Austrije u BiH ASA Bolnici koja bi trebala uskoro da otvori svoja vrata pacijentima.

"Ono što mi nudimo su najviši mogući standardi u medicini koji se mogu ponuditi na teritoriji Bosne i Hercegovine. Uz sve to želimo da napravimo jedan iskorak - ponudimo ono što do sada nije toliko bilo prisutno, da približimo pacijente našoj bolnici kako bi se osjećali ugodnije tokom svog liječenja", naglasio je doc. dr. Azur Tulumović.

Ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann bila je impresionirana onim što je vidjela tokom posjete.

"Ovo što sam vidjela do sada je veoma impresivno, i ponosna sam na sve što ova Bolnica donosi BiH. Ono što me također oduševljava jeste to da je ASA Bolnica mjesto koje okuplja i omogućava povratak ljudi koji su već otišli vani ali ovaj projekat vide kao razlog povratka u BiH. Veoma sam ponosna na veze između naše dvije zemlje, jer je to još jedan primjer koliko su blizu Austrija i Bosna i Hercegovina", kazala je ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann za portal Radiosarajevo.ba.

Visoka delegacija iz Ambasade Austrije u BiH u posjeti ASA Bolnici i ASA Institutu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Visoka delegacija iz Ambasade Austrije u BiH u posjeti ASA Bolnici i ASA Institutu

Prof. dr. Roland Fasol, Internacionalni medicinski direktor ASA Bolnice dolazi ispred Medicinskog Univerziteta u Beču (MUVI) i predvodi tim koji će klinički upravljati Bolnicom.

“Ova posjeta je veoma važna za nas kako bismo dodatno potvrdili konekciju BiH i Austrije. Mi radimo zajedno na ovom projektu i današnja posjeta na čelu sa ambasadoricom Austrije u BiH Nj.E. Ulrike Hartmann, dokaz je da su naši planovi ozbiljni. Ovo nije obična bolnica, ovo će biti jedna specijalna bolnica sa najvišim mogućim europskim standardima, koja će pacijentima garantirati najviše standarde usluga i na to će svi biti ponosni", kazao je dr. Roland Fasol, koji je prilikom obilaska jedne od operacionih sala podvukao da će ASA Bolnica ponuditi vrhunske europske standarde kako za rad doktora, edukaciju osoblja a samim tim i pacijentima najviši nivo usluge i kvaliteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije