Violeta smanjuje izvoz da bi pokrila potrebe bh. tržišta

Radiosarajevo.ba
Violeta smanjuje izvoz da bi pokrila potrebe bh. tržišta
PrtScr / Violeta

Sa širenjem novog soja koronavirusa širi se i pojačana kupovina proizvoda. Ljudi u cijelom svijetu prazne police s toaletnim papirom i drugim higijenskim proizvodima. Kompanija Violeta, bh. proizvođač toalet papira i higijenskih proizvoda, odlučila je smanjiti izvov kako bi pokrila potrebe domaćeg tržišta.

Silvija Tica iz odjela marketinga Violete kazala je za Radiosarajevo.ba da se proces proizvodnje odvija normalno, te da im jedini problem može biti zatvaranje graničnih prijelaza i nastanak logističkih barijera u vidu neisporuke sirovina.

"Trenutno poslovanje se odvija bez zastoja, proizvodnja ide prema planiranom rasporedu. Istaknuli bi koliko je u ovim trenutcima važna domaća proizvodnja, jer neometan pristup robi široke potrošnje je jako bitan", kazala je Silvija.

Silvija je potvrdila za naš portal da su smanjili izvoz na strana tržišta kako bi zadovoljili potrebe tržišta u našu zemlji.

Mjere prevencije širenja epidemije novog soja koronavirusa u kompaniji Violeta su na na najvišem nivou, sve s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika i partnera sa kojima sarađujemo.

Iz Violete su još jednom naglasili značaj domaće proizvodnje u ovakvoj situaciji, te su dodali da će papira i higijenskih proizvoda biti dovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije