Violeta donirala proizvode za najugroženije stanovnike općine Centar

Radiosarajevo.ba
Violeta donirala proizvode za najugroženije stanovnike općine Centar
Foto: Općina Centar / Violeta donirala proizvode za najugroženije stanovnike općine Centar

S obzirom na sve složeniju situaciju u vezi širenja koronavirusa društveno odgovorne kompanije su se počele javljati Općini Centar s namjerom da podrže ovu lokalnu zajednicu i pomognu stanovnicima u nastojanjima da se spriječi širenje zaraze.

Među prvima se javila kompanija Violeta koja je poslala kombi svojih proizvoda koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Donaciju je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića preuzeo njegov savjetnik Osmo Babić, a roba je smještena u prostorijama JU  „Centar za sport i rekreaciju“ čiji su uposlenici uključeni u distribuciju paketa.

“Ovo predstavlja nastavak naše dobre saradnje sa Općinom Centar i stoga smo željeli da damo podršku načelniku Ajnadžiću u nastojanjima da se pomognu najugroženiji stanovnici onda kada im je to najpotrebnije. Stoga smo danas donirali najpotrebnije artikle koje svi koriste u domaćinstvu, a to su ubrusi, toaletni papir i tekući sapun za ruke, kao i deterdžent za suđe, odnosno robu koja je danas najtraženija na tržištu”, kazala jeNevena Sučić, iz Odjela za marketing firme „Violeta.

Podsjetimo, u proteklom periodu ova kompanija je također bolnicama u cijeloj Bosni i Hercegovini donirala neophodnu medicinsku opremu u vrijednosti od 400.000 KM

Violeta donira šest respiratora i zaštitnu opremu u vrijednosti od 400.000 KM

Kompanija Violeta, koja je od ranije poznata po društvenoj odgovornosti prema zajednici i ovaj je put odlučila pokazati veliko srce i pomoći zdravstvenom sistemu Bosne i Hercgeovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije