Vaš mobilni je postao novčanik

Promotivni tekst
Vaš mobilni je postao novčanik
Foto: Promo / Mastercard®

Mobilni telefoni su neizostavni dio savremene komunikacije, zabave, informisanja, a u sve većoj mjeri i kupovine. Korisnici se navikavaju da umjesto i novčanika i telefona mogu sa sobom ponijeti samo mobilni telefon kada izlaze van, i da pritom uživaju u jednostavnim, brzim i sigurnim beskontaktnim plaćanjima, te ne čudi što je upravo takvo besprijekorno korisničko iskustvo koje mobilna plaćanja osiguravaju razlog za njihovu sve veću popularnost širom svijeta, ali i u Bosni i Hercegovini.

Korisnici Mastercard® kartica u BiH mogu koristiti neki od četiri trenutno dostupnih mobilnih novčanika uz koje svakodnevne kupovine, nabavke, odlazak u restorane ili plaćanje računa postaju jednostavniji nego ikada prije. Sve što je potrebno da uradite kako biste koristili plaćanje mobilnim novčanikom jeste da imate Mastercard karticu i instaliranu aplikaciju mobilnog novčanika banke* na svom mobilnom telefonu. Plaćate jednostavnim prislanjanjem mobilnog telefona na POS terminal, a svako plaćanje mobilnim novčanikom je i bezbjedno, jer se za autentifikaciju koriste biometrijski podaci što podrazumijeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona.

Želeći nagraditi lojalnost svojih trenutnih korisnika, te pozvati nove korisnike da isprobaju ovu savremenu platnu metodu, kompanija Mastercard u Bosni i Hercegovini pripremila je dodatnu pogodnost za plaćanje mobilnim novčanikom UniCredit Banke Mostar, UniCredit Banke Banja Luka, Raiffeisen Banke i NLB Banke Sarajevo. Korisnici koji u periodu od 20.10. – 30.11.2020. izvrše minimalno tri plaćanja Mastercard karticama u kumulativnom iznosu od najmanje 20,00 KM koristeći uslugu mobilnog novčanika, dobiće povrat od banke u iznosu od 4,00 KM na račun povezan sa Mastercard karticom.

Mobilni novčanik je izuzetno lagan i praktičan servis za korištenje, te nakon instaliranja bankovne aplikacije, sve što korisnik treba da uradi je da doda svoju fizičku karticu koja će, zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije, biti pretvorena u zamjensku digitalnu karticu, spremnu za korištenje kako u fizičkim prodavnicama, tako i na internetu. Za potvrdu plaćanja može se koristiti kod za otključavanje telefona ili biometrijski podaci, odnosno prepoznavanje lica ili otiska prsta, kao najsavremenija tehnologija zaštite. Ne treba zaboraviti ni da u trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, mobilna plaćanja zajedno sa ostalim beskontaktnim načinima plaćanja, pružaju dodatnu bezbjednost korisnicima kojima je važno da provedu što manje vremena na fizičkim prodajnim mjestima i sa što manje kontakta. Imajući u vidu da mobilni telefon nikada nije izvan kontrole vaših ruku, u svakom momentu možete biti sigurni da je u vašim rukama pozdano i funkcionalno rješenje kojim štedite svoje vrijeme, a koje do kraja novembra, štedi i vaš novac.

Za više informacija, molimo vas posjetite mastercard.ba.

*Aplikacija mobilnog novčanika u BIH je dostupna za Android operativni sistem u NLB Sarajevo banci, Raiffeisen banci, UniCredit banci i UniCredit banci Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije