Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na devet europskih tržišta

0
Promotivni tekst
Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na devet europskih tržišta
Foto: Chapter4 / Mastercard i Paypal

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju svoju Instant Transfer uslugu na Europu. Usluga je sada dostupna u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, Španiji i Velikoj Britaniji. Na tržištima gdje je sada dostupan ovaj alternativni način unovčavanja sredstava sa računa, već je postojala velika potražnja od stane Pay Pal korisnika.

Koristeći Mastercard Send™ tehnologiju, Instant Transfer omogućava PayPal korisnicima da u realnom vremenu* prebace sredstva sa PayPal novčanika na svoje Mastercard kartice. Primanje sredstava na platnu karticu, poput debitne, može biti pogodno za korisnike kojima je obično lakše pristupiti podacima na svojoj kartici nego detaljima na bankovnom računu. Istovremeno, ovo može biti prilika za izdavaoce Mastercard kartica u smislu povećanja angažmana potrošača i praćenja potrošnje.

Mastercard Send je aplikacijski servis u okviru Mastercard seta servisa koji omogućavaju pojedincima i organizacijama da šalju i primaju novac na način koji oni odaberu bilo kada i bilo gdje, pri čemu se sredstva mogu prenositi sa jednog na drugi bankovni račun ili sa jedne na drugu kartičnu liniju, kao što je slučaj sa ovom PayPal funkcijom.

Novi način unovčavanja sredstava sa računa u realnom vremenu također je korisna alternativa za PayPal poslovne korisnike; brzina transfera i rani pristup zaradi poboljšavaju likvidnost i priliv novca.

David Dechamps, viši potpredsjednik za digitalna plaćanja i Mastercard Labs za Europu u kompaniji Mastercard napominje:

„Ovo proširenje našeg dugogodišnjeg partnerstva s PayPal-om je još jedan korak u nastojanju da svima kojima pružamo usluge obezbijedimo još više izbora. Oduševljeni smo što koristimo zajedničku ekspertizu i iskustva iz oblasti platnih inovacija kako bismo olakšali živote našim korisnicima u Europi. Korisnici sada mogu odabrati način kako žele prebaciti sredstva, a da se pritom ne prave kompromisi po pitanju brzine, praktičnosti i sigurnosti."

Mastercard Send™ igra ključnu ulogu u proširenju raznolikosti Mastercard platnih tokova i poboljšavanju korisničkog iskustava plaćanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije