Udruženja talijanskih građevinskih poduzeća 6 i 7. jula posjetit će BiH

Fena
Udruženja talijanskih građevinskih poduzeća 6 i 7. jula posjetit će BiH
/ Ilustracija
Udruženje italijanskih građevinskih poduzeća (Associazione Nazionale Italiana dei Costruttori Edili - ANCE) 6. i 7. jula posjetit će Bosnu i Hercegovinu.

Ta inicijativa, u organizaciji italijanskog Instituta za vanjsku trgovinu u saradnji s Ambasadom Italije u BiH i ANCE-om, bit će realizirana kroz dvodnevni seminar - u Sarajevu 6. jula i Banjoj Luci 7. jula.

Cilj posjete je da se predstavnici više od 20 talijanskih građevinskih poduzeća iz sektora izgradnje i infrastrukture upoznaju o mogućnostima investiranja u tom sektoru od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Program seminara uključuje i posebne sesije o upotrebi finansijskih sredstava koje na raspolaganje stavljaju europske i međunarodne institucije za finansiranje srednjoročnih i dugoročnih planova, te direktne susrete predstavnika italijanskih i bh. poduzeća radi razmatranja moguće saradnje.  

Posjeta predstavnika ANCE-a dio je priprema za tršćanski Samit zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan 12. jula, a na kojem se očekuje stavljanje na raspolaganje 150 miliona eura iz evropskih fondova za realizaciju projekata jačanja povezanosti i mreža infrastrukture u regiji Balkana, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije