Učinkovita pomoć kod manjih rana, povreda i oštećene kože

Promotivni tekst
Učinkovita pomoć kod manjih rana, povreda i oštećene kože
Foto: Promo / Bosnalijek

Lysoderm® krema je proizvod jedinstvenog sastava koji sadrži lizozim, komponentu našeg imuniteta. Lizozim je naš pratilac i najbolji prijatelj kroz cijeli život. Snaga ove prirodne komponente je iskorištena u Lysoderm® kremi, koja će u brojnim situacijama pomoći vašim voljenim i vama. Neke od najčešćih primjena ove kreme su površinske rane, manje ubodne i ugrizne rane, te manje opekotine. Kod svih ovih primjena, Lysoderm® je jedinstven saveznik u ublažavanju simptoma, sprečavanju kontaminacije i ubrzavanju zarastanja.

Rane brže zarastaju

Sigurno se desilo da se ogrebete, posječete, padnete i ozlijedite kožu. Šta se zaista dešava u tim situacijama? Nakon oštećenja kože, aktivira se odbrambeni mehanizam koji će pomoći zaustavljanje krvarenja i zarastanje rane. Vrlo je bitno da se rana što prije očisti i da se na nju nanese sredstvo koje će spriječiti prodor mikroorganizama. Iako se prije vjerovalo da je stvaranje kraste i sušenje rane najbolji način zarastanja, danas znamo da je za optimalno zarastanje i sprečavanje nastanka ožiljaka ključno da se rana ne osuši. Ovdje vam Lysoderm® krema priskače u pomoć. Kod manjih povreda i rana prvo je potrebno očistiti mjesto povrede, najčešće se to može uraditi ispiranjem čistom vodom. Nakon toga je preporučljivo nanijeti Lysoderm® kremu koja će spriječiti rast mikroorganizama, a istovremeno će imati vrlo blago djelovanje prema koži te će potaknuti brže zacjeljivanje. Oštećeno mjesto je potrebno redovno mazati kremom, 2-3 puta dnevno dok rana ne zaraste. Prije svakog nanošenja, ranu je potrebno očistiti i nakon toga nanijeti dovoljnu količinu kreme kako bi oboljelo mjesto bilo prekriveno. Osim mehaničkih oštećenja, još jedan veliki neprijatelj koži je temperatura (previsoka ili preniska). Opekotine, odnosno promrzline, narušavaju kožu i prijete zdravlju. Kod manjih opekotina, preporučljivo je odmah opečeno mjesto ohladiti vodom, te nakon toga nanijeti antiseptično sredstvo. Na taj način, spriječit će se prodor mikroorganizama. Osim toga, potrebno je poboljšati epitelizaciju oštećenog mjesta, kako bi se ubrzalo zarastanje i ublažila pojava ožiljaka. Lysoderm® krema će vam i ovdje pomoći te je potrebno primijeniti što prije, najbolje odmah nakon što nastane oštećenje kože, te nastaviti sa primjenom dok oštećenje ne zacijeli. Dolazi nam ljeto i koža će više biti izložena suncu. Sunce, pored toga što ima povoljno djelovanje u smislu proizvodnje vitamina D, također uzrokuje oštećenja kože. Nakon sunčanja, a posebno ukoliko vam je koža crvena, vrela, bolna i zategnuta, pomozite obnavljanje svoje kože upotrebom Lysoderm® kreme.

Koži vraća elastičnost

Dezinficijensi oštećuju kožu, a zbog pandemije COVID-19 danas se jako puno koriste. Pomozite svojoj koži nanošenjem Lysoderm® kreme nakon upotrebe dezinficijenasa. Na taj način ćete postići da koža ponovo ima svoju elastičnost, a istovremeno iskoristiti snagu lizozima da uništava mikroorganizme. Koža je naš odbrambeni sistem od svih prijetnji iz okoliša. Svako stanje koje narušava cjelovitost kože, potencijalno može narušiti zdravlje. Aktivnost lizozima, iskorištena u Lysoderm® kremi, pruža zaista jedinstveno rješenje koje nam nudi zaštitu od mikroorganizama uz istovremeno poticanje zacjeljenja oštećene kože. Lysoderm® krema je najbolji prijatelj kože i snažan saputnik za zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije