U Višegradu će se šiti kaputi koji će se izvoziti u Pariz

Radiosarajevo.ba
U Višegradu će se šiti kaputi koji će se izvoziti u Pariz
AA / Arhiv
Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da se u Višegradu u ovoj godini očekuje otvaranje novih radnih mjesta u tekstilnoj proizvodnji i drvoprerađivačkoj industriji, u dogovoru s investitorima iz Srbije.

"Dva investitora, koja se dugo godina bave tekstilnom proizvodnjom, spremna su početi s radom. U isto vrijeme, određen broj ljudi je planiran u firmi koja će se baviti preradom drveta", rekao je Đurević.

On naglasio da je s delegacijom općine Višegrad prije nekoliko dana posjetio predsjednika općine Arilje Zorana Todorovića te da su obišli i investitore i njihove pogone kako bi dogovorili početak rada u Višegradu.

"Naš cilj je zadržati stanovništvo na ovom području, a u isto vrijeme pomoći mladima i da ih na različite načine stimulišemo da ostanu na ovom području, kako bi svojim znanjem dali doprinos zajednici u kojoj žive", naglasio je Đurević.

On je rekao da će početkom septembra 12 pripravnika početi odrađivati pripravnički staž u Općini, a da će od sljedeće godine i preduzeća i institucije zaposliti pripravnike, kako bi mladi stekli radna iskustva.

Vlasnik firme Put slobode iz Požege Zoran Miletić rekao je da u Višegradu planira da otvori proizvodnju tekstila.

"Čuo sam da je u Višegradu bila tekstilna proizvodnja. Mi se bavimo šivenjem kaputa, a planiramo što prije početi s radom. Za početak naš plan je da zaposlimo 20 ljudi", rekao je Miletić.

Miletić je pohvalio saradnju s Općinom Višegrad i dodao da robu izvoze u Pariz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije