BiH / U borbi protiv koronavirusa: Kompanija Alibeg počela proizvodnju zaštitnih vizira

27. 03. 2020. u 10:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 124

Kompanija Alibeg iz Sarajeva koja se bavi proizvodnjom i prodajom profesionalnih rješenja za rastjerivanje ptica i proizvodnjom suvenira kako bi zaštitili radna mjesta, zdravlje građana i medicinskog osoblja svoje proizvodnju preusmjerila je u proizvodnju zaštitnih vizira. 

Maske će svima dobro doći naročito medicinskom osoblju, policiji, trgovcima i novinarima, kazao je za Radiosarajevo.ba direktor kompanije Alibeg Adis Alihodžić.

Viziri  - undefined

"Proizvodnju radimo već nekoliko dana. Već imamo određene narudžbe. Dio vizira ide na tržište u prodaju, dok smo jedan dio donirali policiji Kantona Sarajevo. Također oni su uzeli i 1500 komada. Pomozi.ba je preuzela više od 1000 komad kako bi pomogli domovima zdravlja i drugim ugroženim. Dio vizira donirali smo i Domu zdravlja Stari Grad. Sigurnosna agencija DSC je svoje uposlenike također zaštitila sa našim vizirima", kaže Alilhodžić, navodeći da pomažu koliko mogu da se ova situacija izazvana širenjem koronavirusa ublaži.

Plasman po apotekama i drugim objektima rade i preko firme Medimpex, a njihovi proizvodni kapaciteti trenutno su od 300 do 500 komada dnevno. Svakako ukoliko potražnja poraste radit će na proširenju kapaciteta.

KOMENTARI (2)