Telemach fondacija u akciji: Paketići za socijalno ugroženu djecu

0
Promotivni tekst
Telemach fondacija u akciji: Paketići za socijalno ugroženu djecu
Foto: Telemach / Paketići za socijalno ugroženu djecu

Decembar i praznici zauzimaju posebno mjesto u Telemach fondaciji.

Prazničnu čaroliju i praznični duh predstavnici Telemach fondacije nastoje donijeti u domove socijalno ugrožene djece i učiniti im ove dane ljepšim i ugodnijim. Tako je bilo i ove godine, a više od 500 mališana obradovano je posebnim Telemach prazničnim poklonima.

Akcija je realizovana u Konjicu, Bugojnu, Novom Travniku, Gračanici, Jablanici, Ilijašu, Brezi, Hadzićima, Brezi, Trebinju, Zvorniku, Banjoj Luci, Bratuncu, Brčkom, Zenici, Gacku i Tuzli.

Novogodišnja čarolija i ove godine uz Telemach BH stiže ranije

Novogodišnja čarolija i ove godine uz Telemach BH stiže ranije

"Nastojimo krajem svake godine razveseliti i obradovati što više mališana prazničnim poklonima i uljepšati im svakodnevnicu. Partneri u realizaciji su nam lokalni centri za socijalni rad, te udruženja kojima su u fokusu djeca", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Osim ovih 500 mališana, zaposlenici Telemach BH su ove godine obradovali i dodatnih 110 dječaka i djevojčica, u saradnji sa Udruženjem "Zemlja djece u BiH" od kojeg su preuzeli novogodišnja pisma
mališana iz Bosne i Hercegovine i ispunili im novogodišnje želje navedene u pismima.

Inače, vrijedi spomenuti da je Telemach fondacija tokom ove godine podržala više od 30 različitih projekata i inicijativa u koje je bilo uključeno više od 4.900 ljudi koji su imali direktnu korist od tih projekata, dok je indirektnu korist ostvarilo više od 45.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije