Održano predavanje direktora Telemach BH učesnicima Leader Roots programa

0
Promotivni tekst
Održano predavanje direktora Telemach BH učesnicima Leader Roots programa
Foto: Telemach / Admir Drinić, generalni direktor Telemach BH

Admir Drinić, generalni direktor Telemach BH, održao je u okviru Leader Roots programa predavanje na temu "Kako postati lider i inovativno liderstvo u doba promjena".

Ovo predavanje je nastavak kontinuirane edukacije mladih menadžera, prepoznatih od svojih kompanija, koji organizuje AmCham u saradnji sa svojim članicama u Bosni i Hercegovini. Program je osmišljen sa ciljem jačanja liderskih potencijala mlađih ljudi, te istovremeno osnaživanja bosanskohercegovačke privrede.

Leader Roots program
Foto: Telemach / Leader Roots program

"Cilj ovog programa je naučiti mlade ljude da kreativno razmišljaju izvan okvira, ali i da steknu određene organizacijske i druge vještine kako bi sutra mogli preuzeti lidersku poziciju u svojim kompanijama. Zadovoljstvo mi je bilo ovim mladim ljudima podijeliti iskustva stečena u vođenju Telemach BH, kompanije koja daje krucijalan doprinos digitalizaciji Bosne i Hercegovine, stvarajući na taj način preduslove za modernizaciju, nove investicije i privredni razvoj zemlje", istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemach BH i naglasio da te rezultate ne bi mogli ostvariti bez vrlo inovativnog pristupa u vođenju i pozicioniranju kompanije na tržištu.

Leader Roots program je namijenjen edukaciji mladih lidera od 26 do 35 godina. Višemjesečni je i omogućava kompanijama članicama AmChama da svoje najbolje menadžere, proaktivne zaposlenike i talente, te one za koje smatraju da će biti budući lideri, educiraju i dodatno motivišu kroz set modula, lekcija i zadataka. Predavači su istaknuti menadžeri kompanija članica AmChama.

Nedim Hamzić, Anela Kasapović Cerić, Admir Drinić
Foto: Telemach / Nedim Hamzić, Anela Kasapović Cerić, Admir Drinić

Program je koncipiran na način da mijenja način razmišljanja pojedinca, usmjeravajući ga da razmišlja kao lider i vizionar, te je snažno fokusiran na gradnju mreže učesnika programa, koji će u budućnosti preuzeti mentorsku ulogu i svoje stečeno znanje i vještine prenijeti budućim polaznicima.

Učesnici predavanja su umjesto uobičajenih poklona dobili majice koje prodaje Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka BiH, a koje je kompanija Telemach BH nabavila u znak podrške ovom Udruženju, sa kojim ima višegodišnju saradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije