Tarčin Forest Resort upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica

Promotivni tekst
Tarčin Forest Resort upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica
Promotivno tekst / Tarčin Forest Resort upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica

Tarčin Forest Resort – MGAllery by Sofitel, ekskluzivni brand vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i popularna odmorišna destinacija za ljubitelje zdravog boravka u prirodi, luksuznog hotelskog ugođaja i organskih delikatesa, danas je u svom Forest baru upriličio nezaboravnu zabavu za 50 mališana i osoblje iz Zavoda za obrazovanje osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Mjedenica.

Povod za ovaj posebni događaj je 10. jubilej AccorHotels branda MGallery by Sofitel koji će se u ovoj sedmici obilježiti u svim hotelima širom svijeta različitim aktivnostima. Tim u Tarčin Forest Resort-u je odlučio ovaj dan učiniti „Danom osmijeha“ za djecu čiji osmijeh tako često zavisi od drugih, te su se i uposlenici hotela volonterski posvetili tome da im izlet u resort učine nezaboravnim.

Na planinskom zraku pod borovim drvećem, djeca Mjedenice su uživala u raznovrsnom zabavnom programu animatora, pjesmi i plesu, terapijskom jahanju, vožnji kroz resort i druženju sa ponijima. Oduševljenje mališana je doseglo vrhunac kada im se pridružio popularni Hari Mata Hari, koji nije želio propustiti priliku da podrži tim hotela u ovom projektu i doprinese prelijepoj atmosferi.

Tarčin Forest Resort upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica - undefined

Tarčin Forest Resort upriličio druženje za 50 mališana Zavoda Mjedenica

Osim igre i zabave, uposleni su se potrudili učiniti ovaj dan i edukativnim – u mini času kuhanja sa šefom kuhinje i njegovim timom, mališani su pripremali povrće i voće učeći o važnosti zdrave ishrane. Također, shodno konceptu Accor grupacije Planet21, a koji za sve hotele širom svijeta definiše standarde i prakse očuvanja okoliša poput korištenja isključivo papirne ambalaže, učenici Mjedenice su tokom pripremanja hrane učili o štetnosti plastike i zaštiti životne sredine. Pored toga što su djeca uživala u igri i poklonima, MGallery Sarajevo je odao priznanje i odgajateljima i osoblju Zavoda za plemenitu misiju i izazove koje iznose u svakodnevnom radu te im uručio vaučere za korištenje hotelskih usluga.

Sudeći po raspoloženju učenika i osoblja Zavoda Mjedenice po odlasku iz Tarčin Forest Resorta, 10. godišnjica branda je zaista bila “Dan osmijeha”, a tim hotela je i danas ispunio MGallery misiju – učiniti da se svaki gost osjeća istinski dobrodošlim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije