Tarčin Forest Resort dobio nagradu za najbolji novi hotel 2017.

Radiosarajevo.ba
Tarčin Forest Resort dobio nagradu za najbolji novi hotel 2017.
Tarčin Forest Resort – MGallery by Sofitel Sarajevo dobio je prestižnu nagradu za najbolji novi hotel 2017. godine na najvećem sajmu investicijskih projekata u regiji REXPO, održanog u Zagrebu.

U okviru manifetsacije se održava REXPO HTL Day koji u fokus stavlja investicije u turizmu, a ove godine naglasak je stavljen na potencijale i projekte razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.

Sajam se završio dodjelom nagrade REXPO Best New Hotel Award 2017. U jakoj konkurenciji koju su činili finalisti hotel "Excelsior Dubrovnik" i hotel "Spirito Santo Palazzo Storico" iz Rovinja, nagradu je osvojio nedavno otvoreni "Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel Sarajevo".

Nagrada se dodjeljuje po osnovu bodovanja 20 stručnjaka iz hotelske industrije, a uručio ju je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i Predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Ronald Korotaj. U ime Tarčin Forest Resorta je nagradu preuzeo Ante Marić iz arhitektonskog ureda Artelior zaslužnog za enterijer (na fotografiji), dok je eksterijer hotela projektovao studio AHAKNAP.

hotel_tarcin_promo3.jpg - undefined

Na nedavnom svečanom otvorenju hotela brojne zvanice i javnost su imali priliku vidjeti ovo prelijepo, moderno zdanje zaobljenih obrisa u savršenom skladu sa netaknutom, planinskom idilom iznad Tarčina i elegantni enterijer koji spaja savremeni minimalizam čistih linija, visokih stropova i prirodnih materijala sa etno detaljima.

Osim što su hotel i pripadajuće vile po svojoj estetici ravni najluksuznijim alpskim resortima, gradnja je realizovana prema najnovijim standardima održivosti i očuvanja okoliša, što je svakako doprinijelo proglašenju za najbolji novi hotel 2017. godine na međunarodnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije