Svečano otvoren Swissotel Sarajevo: Napravljen da traje

Fena
Svečano otvoren Swissotel Sarajevo: Napravljen da traje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Svečano otvoren Swissotel Sarajevo

Svečano otvorenje luksuznog hotela Swissotel Sarajevo, koji je u julu počeo s radom, upriličeno je sinoć, 20 septembra u Sarajevu.

Hotel je izgrađen u okviru Sarajevo City Centra, a posluje u sklopu evropske hotelske korporacije AccorHotels.

Otvaranju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je istakao da se sjeća prvog dolaska investitora Suleimana Al Shiddia u Sarajevo, kada je ovakva investicija izgledala nevjerovatno.

"To je bilo postratno Sarajevo i uskoro nas je pogodila i globalna ekonomska kriza, a Suleiman Al Shiddi je tražio podršku za projekt i takva hrabrost je zaslužila svaku vrstu podrške", rekao je Izetbegović.

Dodao je da se radi o objektu koji je postao znamenitost Sarajeva i dopunio njegovu turističku ponudu, te gradu dao mjerilo za 21 vijek.

Novootvoreni hotel je u vlasništvu Al Shiddi grupacije koja je u aprilu ušla u franšizni ugovor s Swissotelom, dijelom AccorHotels grupacije.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

"Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država", naveo je Al Shiddi.

Swissotel Sarajevo raspolaže s 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine.

Također, posjeduje savremene wellness i spa objekte, kao i dva restorana, od kojih će jedan služiti tradicionalnu bosansku kuhinju s dodirom internacionalne i orijentalne kuhinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije