! / Sparkasse Bank dd BiH dobitnica nagrade Mozaik DOBRO za korporativni volonterizam

25. 03. 2019. u 16:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sparkasse Bank dd BiH je po drugi put dobitnica nagrade DOBRO Fondacije Mozaik, ovaj put za korporativni volonterizam.

"Smatramo da izgrađivanje snažne kulture društvene odgovornosti počinje u banci, sa svakim od naših zaposlenika, što pomaže stvaranju pozitivne i produktivne sredine u kojoj zaposlenici, a samim tim i zajednica, mogu napredovati. Njegovanje volonterizma naših uposlenika podstiče osjećaj zajedništva i ponosa na sve promjene koje smo, zajedno s lokalnim zajednicama i ustanovama, učinili“, izjavio je Edin Kazazić, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BIH.

Ovo je drugi put da Sparkasse Bank dd BiH dobije nagradu DOBRO za svoj filantropski rad u zajednici, što samo ukazuje da su aktivnosti na polju društvene odgovornosti sastavni dio poslovanja ove banke.

Ovogodišnja dodjela nagrada DOBRO za filantropiju je organizirana od strane Fondacije Mozaik u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. U izboru je bilo ukupno 107 nominiranih kompanija i pojedinaca, koji su se takmičili za nagradu u dvije kategorije „Korporativni volonterizam“ i „Korporativna Filantropija“.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA