Sparkasse Bank dd BiH dobitnica nagrade Mozaik DOBRO za korporativni volonterizam

Radiosarajevo.ba
Sparkasse Bank dd BiH dobitnica nagrade Mozaik DOBRO za korporativni volonterizam
Sparkasse Bank / Još jedno vrijedno priznanje za Sparkasse bank dd BiH

Sparkasse Bank dd BiH je po drugi put dobitnica nagrade DOBRO Fondacije Mozaik, ovaj put za korporativni volonterizam.

"Smatramo da izgrađivanje snažne kulture društvene odgovornosti počinje u banci, sa svakim od naših zaposlenika, što pomaže stvaranju pozitivne i produktivne sredine u kojoj zaposlenici, a samim tim i zajednica, mogu napredovati. Njegovanje volonterizma naših uposlenika podstiče osjećaj zajedništva i ponosa na sve promjene koje smo, zajedno s lokalnim zajednicama i ustanovama, učinili“, izjavio je Edin Kazazić, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BIH.

Ovo je drugi put da Sparkasse Bank dd BiH dobije nagradu DOBRO za svoj filantropski rad u zajednici, što samo ukazuje da su aktivnosti na polju društvene odgovornosti sastavni dio poslovanja ove banke.

Ovogodišnja dodjela nagrada DOBRO za filantropiju je organizirana od strane Fondacije Mozaik u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. U izboru je bilo ukupno 107 nominiranih kompanija i pojedinaca, koji su se takmičili za nagradu u dvije kategorije „Korporativni volonterizam“ i „Korporativna Filantropija“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije