Skytrax: Saznajte ko je najbolja svjetska avio kompanija

Radiosarajevo.ba
Skytrax: Saznajte ko je najbolja svjetska avio kompanija
/ Foto: Emirates
Svake godine aeronautički portal "Skytrax" bira najbolju avio kompaniju u svijetu. Nagrada se dodjeljuje na osnovu informacija miliona putnika i nerijetko se naziva "Oskar avionske industrije".

Ove godine je glasalo 9,2 miliona putnika iz više od 100 zemalja. Oni su ocjenjivali proizvode i usluge različitih avio kompanija, čistoću, udobnost, hranu, pića, ljubaznost i stručnost osoblja na check-inu i u vazduhu, kvalitet i raznovrsnost zabave na letu i još mnogo toga.

A ovogodišnji pobjednik je… Emirates! Avio kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sjedištem u Dubaiju, po četvrti put je osvojila "avionskog Oskara", koji je ovaj put vredniji jer je došao nakon prošlogodišnjeg petog mjesta. 

To nisu jedina priznanja za Emirates: 12. put zaredom osvajaju priznanje za najbolju zabavu na letu (World’s Best Inflight Entertainment), a bez premca su i konkurenciji kompanija iz regiona Srednjeg istoka.

"Veoma smo zadovoljni nagradom na osnovu direktnih povratnih informacija putnika. To je priznanje za sve napore radnika Emiratesa", rekao je šef kompanije Tim Clark.

Posebno popularan među putnicima i dalje je Qatar Airways. Nakon što je katarska nacionalna avio kompanija prošle godine bila šampion, 2016. morala se zadovoljiti drugim mjestom, ispred Singapore Airlinesa i kineskog Cathay Pacifica. 

Poredak 10 najboljih avio kompanija

  1. Emirates
  2. Qatar Airways
  3. Singapore Airlines
  4. Cathay Pacific
  5. ANA    
  6. Etihad Airways
  7. Turkish Airlines    
  8. EVA Air    
  9. Qantas Airways
  10. Lufthansa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije