Transport / Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

24. 03. 2018. u 21:48:00 Fena

Shares: 0

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je danas letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen. Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra ove godine.

Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni zrakoplov Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.

Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, bio je u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.

Avio karte za let Sarajevo – Kopenhagen mogu se rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines.

Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Europe koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 eura”, kazala je glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija s kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine”, dodala je Bagarić-Arnaut.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA