Bh. kompanija učestvovala u izgradnji velikog terminala u Zadru

N. K.
Bh. kompanija učestvovala u izgradnji velikog terminala u Zadru
Foto: "Širbegović Inženjering“ / Nova luka Gaženica u Zadru, Hrvatska
Kompanija "Širbegović Inženjering" iz Gračanice bila je angažirana na izgradnji terminala Nove luke Gaženica u hrvatskom Zadru i kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba, upravo su završeni radovi u kojima je ova bh. kompanija bila izvođač.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekla Nerma Širbegović-Delić direktorica prodaje u ovoj kompaniji, njihov stručni tim je bio involviran od samog početka projektovanja kojeg su uradili sa kompanijom Strabag.

"Tri mjeseca smo radili na izradi projekta s obzirom na to da se radilo na jednom zahtjevnom inžinjerskom rješenju koji je podrazumijevao montažu Skyway-a koji će povezivati glavni terminal luke Geženica sa mjestom za ukrcaj na kruzere", govori za Radiosarajevo.ba Širbegović-Delić.

Prema njenim riječima, sam projekat je bio zahtjevan iz tog razloga što je jedan dio Skybaya samog terminala prelazio preko postojećeg mosta pa je trebalo da se obezbjedi sigurnost same konstrukcije i kvalitetno rješenje kako bi sam objekat mogao na kraju da kvalitetno i funkcioniše.

"Ovo je bio još jedan u nizu većih projekata koji su zahtjevili iznalaženje dobrog inžinjerskog rješenja, što su naši stručni timovi uspješno i učinili i što je još jednom pokazalo kako naša kompanija može učestvovati na megaprojektima koji se realizuju u regionu a i šire", dodala je za Radiosarajevo.ba direktorica prodaje kompanija "Širbegović Inženjering" iz Gračanice.

Inače, prema informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, izgradnje Nove luke Gaženica u Zadru iznosi oko 220 miliona eura.

"Širbegović Inženjering" je regionalni lider u izgradnji objekata od armiranog betona a proteklih godina učestvovali su u realizaciji nekih od najvećih projekata u regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije