Širenje poslovanja: Vojna industrija Pretis treba 126 novih radnika

Radiosarajevo.ba
Širenje poslovanja: Vojna industrija Pretis treba 126 novih radnika
Avaz / Ilustracija
Gigant bh. vojne industrije, kompanija Pretis iz Vogošće, povećava proizvodnju i zbog toga traži 126 novih radnika, piše BiznisInfo.

Radnici se traže na određeno vrijeme zbog povećanja obima posla.

Traže se kovači (30), galvanizeri (10), pirotehničari (40), bravari (3), električari (1), skladištari (3), građevinski radnici (3), kontrolori matalnih proizvoda (2) i radnici na mašinskoj obradi (34).

Nije poznato šta će se tačno proizvoditi. No, s obzirom na broj i strukturu radnika koji se traže, očito je da je riječ o novoj velikoj investiciji u oblasti namjenske industrije.

Pretis je, inače, posljednjih godina ponovo izrastao u jednog od lidera bh. vojne industrije i svake godine je povećavao proizvodnju.

Podsjetimo da je Vlada FBiH svojevremeno najavila otvaranja nove fabrike vojne industrije koja se trebala nalaziti upravo u Pretisu.

Kako je tada rečeno, suvlasnici s Vladom FBiH, koji će uložiti novac, bit će giganti namjenske industrije, "Igman" iz Konjica, "Unis Ginex", "Pretis" i "Unis Group".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije